Hirdetés
Instant

Fel tudsz sorolni 15 különböző hot-dogot? Mi igen!

Ragacsos sertésszűz

Gyorséttermi kaja ütős, házi kivitelben

Mogyoróvajas padlizsáncurry

Más zöldséggel is simán kombinálhatjátok
Hirdetés

Fel tudsz sorolni 15 különböző hot-dogot? Mi igen!

Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Itthon a hot-dog eléggé mostohagyrekként van kezelve: szottyos virsli, puha kifli, esetleg sült hagyma, vizes mustár és ennyi. Most megmutatjuk, hogy lehet ezt másképp is csinálni, hol máshol, mint a szülőhazájában.

tmg-slideshow_xl (11).jpg

UMAMI

New York Wieners (Rhode Island)

Általában sertésből és borjúból készülnek ezek a ropogós bécsi virslik, sűrű szafttal bevonva, hagymával, mustárral, és zellersóval tálalják.

tmg-slideshow_xl.jpg

OLNEYVILLE NEW YORK SYSTEM 

The Sonoran Dog (Arizona)

Ennek a dognak a neve egészen Mexikóból érkezett, és nagyjából olyan is. A virslit baconbe tekerik, ez megy a kiflibe, majd megtöltik, mint egy burritot: bab, hagyma, jalapeno, és salsa kerül még bele, majd a tetejét tejföllel koronázzák meg.

tmg-slideshow_xl (1).jpg

FLICKR / STU SPIVACK 

Chicago Dog (Chicago)

Aiden Pearce is ezt eszi, úgyhogy figyeljetek! Jelen esetben egy bécsi virslivel kezdünk, amit beledobunk egy mákos kiflibe, paradicsommal, savanyú ubival és egy jófajta zöld relishsel zárjuk a sort.

tmg-slideshow_xl (2).jpg

MATT LYNCH 

The Coney (Detroit & Flint, Mich.)

Ha néztétek a Low Winter Sun című sorozatot, ott is szóba került a téma, mármint akik Coneyt adnak: az egyik a Lafayette, a másik pedig az American. Mindkettőben van mustár és hagyma, de a szósz, ami felrázza a dolgokat, mivel az egyikben inkább egy hígabb, csili jellegűt kapunk, míg a másik kicsit szárazabb és húsosabb, marhaszívvel ráadásul.

tmg-slideshow_xl (3).jpg

NATIONAL CONEY ISLAND 

The Street Dog/Dirty Dog (New York)

Azt mondják, nem tudsz NY-ban úgy járni-kelni, hogy ne fuss bele egy ilyenbe, és ezt mondjuk a GTA 4-ből igazolva is látjuk. Furán narancssárga pirított hagyma, mustár – ennyi kell a boldogsághoz.

tmg-slideshow_xl (4).jpg

FLICKR / STU SPIVACK 

The Half-Smoke (Washington, DC)

A kaja, amelyet Obama is szívesen enne, ha arra járna! Egy füstölt sertés vagy marhakolbász, annyira sok csilivel rajta, hogy csodáljuk, hogy nem emelkedtek meg az orvosi költségek még arrafelé.

tmg-slideshow_xl (5).jpg

FLICKR / STU SPIVACK 

The Italian Hot Dog (New Jersey)

Ha megvolt a Jersey Shore, akkor máris nem kérdezzük, miért olasz ez a dog, capsice? A digók fognak egy virslit, beletömik egy pizzakenyérbe, vagy kiflibe, majd ráküldenek paprikát és krumplit. Jóétvágy’

tmg-slideshow_xl (6).jpg

JIMMY BUFF’S 

Bacon-Wrapped Street Dogs (Los Angeles)

Ez a kaja, vicces, vagy sem, de többé-kevésbé illegális, mivel nem főzik meg a virsliket a baconbe tekerés előtt, ráadásul utcai kiskocsiból árulják őket, skandallum! Jó szaftos hagymával és relishsel kínálják.

tmg-slideshow_xl (7).jpg

DAVE BALDWIN 

The Seattle Dog

Egy kis bolondozás sosem árt: a legutóbbi cikkemben valaki kérdőre vont a krémsajt miatt, na, ezek a népek meg ezt kenik a kiflibe! A kettévágott kolbászt grillezik bentre, ezen felül meg azt teszel rá, amit akarsz.

tmg-slideshow_xl (8).jpg

BRAD FOSTER

The Polish Boy (Cleveland)

A lengyel fiú a város nemzeti étele. A névadásnak megfelelő kolbász, sült krumpli, káposztasaláta, mind egy zsömlébe tömve, és elárasztva csípős szósszal.

tmg-slideshow_xl (9).jpg

WIKIPEDIA 

Puka Dogs (Hawaii)

Ez még mindig a fentebb említett lengyel kolbász (kielbasa, vagy mi), egy édesebb ízvilágú kifliben, ananász-relishsel.

tmg-slideshow_xl (10).jpg

FLICKR / COLLIN HARVEY 

Red Snappers (Maine)

Biztos vagyok benne, hogy Stephen King kedvenc karakterei is ezt majszolgatták. Vörös színével kitűnik minden közül, hozzá pedig élénksárga mustár dukál.

tmg-slideshow_xl (12).jpg

WA BEAN & SONS MEATS 

Slaw Dogs (The South)

A déli államok legjellemzőbb hot-dogját befedhetjük akármilyen salátával, helytől függően, és akkor már azt is mondhatjuk, hogy hú de milyen egészséges.

tmg-slideshow_xl (13).jpg

ADAM ROBB 

Scramble Dog (Georgia)

Apróra vágott frankfurti virsli gazdagon beborítva csilivel, és savanyú uborkával, lilahagymával, valamint ropogós keksszel meghintve. Ha ez nem fúziós konyha, akkor nem tudom, mi az.

tmg-slideshow_xl (14).jpg

DINGLEWOOD PHARMACY 

Rénszarvaskolbász (Alaska)

Ha már megettük a lovakat, legalább élvezzük is – mondta a Mikulás, a gyerekek pedig sírva fakadtak a világ minden pontján. Ugyanúgy szolgálják fel, mint bármilyen más hot-dogot, csak itt a kolbász ízesebb, ugye.

tmg-slideshow_xl (15).jpg

FLICKR / AYLEEN GASPAR 

Forrás: Thrillist

 

Ja igen, és itt van az amcsi fesztiválok és vurstlik kihagyhatatlan darabja, a CORN DOG, láttátok már??

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások