Hirdetés

Zseniális halas taco

Egy taco mindig jó választás, pláne hallal és egy nagy adag avokádóöntettel!

Citromdresszing és tapenade

Érdekes, ha az ember egy meleg helyre kerül, ahol süt a nap és még a tenger zúgását is lehet hallani, rögtön másféle ízekre vágyik. Ahogy kijutunk a szárazföld peremére, egyből a könnyed, frissítő fogások felé kezdünk kacsingatni. Hát még Mentonban, ahol a márciusi citromfesztivál ellenállhatatlan erővel sodorja az embert a citrusfélék fanyar ízének világába.Ennek hatása alá kerülve készítettem el egy vagány, provence-i hangulatú kis fogást, amit nagy kár volna kihagynotok.Tengeri sügér-filé tapenáddal és citromdresszinges salátával
Hirdetés

Fish and chips

Hirdetés

Mindenki ismeri a kultikus angol ételt, a tengerpartokon újságpapíron megtálalt fish&chips-et. Ez egy sörtésztában sült tőkehal filé, amit sültkrumplival és mentás zöldborsópürével szokás fogyasztani. Az alaprecepten most csavartunk egy jó nagyot, a sültkrumplit ugyanis valóban chipsre cseréltük és még egy gyors remuládot is beleépítettünk a rendszerbe. Ja, a zöldborsópüré azért persze megmaradt!

Hozzávalók (2 személyre)

A halhoz:

  • 400 g tőkehalfilé
  • 1 zacskó sós chips

A remuládhoz:

  • 3 nagy ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • negyed vöröshagyma finomra vágva
  • 1 csemegeuborka apróra vágva
  • 1 mk cukor
  • 1 mk friss citromlé
  • néhány szál petrezselyem finomra vágva
  • 1 csipet szárított tárkony
  • só, bors

A mentás borsópüréhez:

  • 300 g fagyasztott zöldborsó
  • 2 ág friss menta
  • 1 mk cukor
  • só, bors
  • 50 g vaj

A zöldborsót főzni kezdjük annyi vízben, ami éppen csak ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, sót, borsot és a finomra vágott mentát és addig főzzük, míg teljesen megpuhul és a víz nagy része elpárolog. Zöldségnyomóval vagy villával durván darabosra törjük, hozzádobjuk a vajat, amivel krémesre keverjük. Szükség esetén kis vízzel állítjuk be a tökéletes krémes állagot.

Fotó: Szilágyi Nóra

A remuládhoz az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban és meg is vagyunk vele.
A halfiléből eltávolítjuk az esetleges szálkákat, olajjal megkent sütőpapírra helyezzük egy tepsiben, majd megkenjük a remuláddal. Jó gazdagon megszórjuk a kezünkben rusztikusra morzsolt chipsszel és az egészet bedobjuk 180 fokos légkeveréses sütőbe 12-15 percre, míg a hal tökéletesen elkészül.  A meleg mentás borsópürével kínáljuk.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?