Hozzávalók
- 200 g száraz csicseriborsó
- 3 tk fokhagymapor
- 2 tk őrölt kömény
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk cayenne bors
- só, bors
- bő olaj a sütéshez
Fűszeres pattogatott csicseriborsó
Hozzávalók
- 200 g száraz csicseriborsó
- 3 tk fokhagymapor
- 2 tk őrölt kömény
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk cayenne bors
- só, bors
- bő olaj a sütéshez
A csicseriborsót előző éjszaka beáztatjuk. Másnap 10 percig főzzük, leitatjuk a vizet róla és egy mély lábasban forró bő olajban kisütjük. Akkor jó, amikor a szemek feljönnek az olaj tetejére és egy árnyalattal barnábbak lesznek. Papírra szedjük és leitatjuk a felesleges olajat. A fűszereket összekeverjük és miután kihűlt a sült csicseriborsó, összeforgatjuk vele.