Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma apróra vágva
- 3 - 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 450 g tisztított garnélarák
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 db kis chilipaprika apróra vágva
- só, bors
- 1 csokor aprított petrezselyem
- 50 ml extra szűz olívaolaj
- 1 db lime leve
A tésztához
- 200 g spagetti tészta
- víz
- só
Garnélás-chilis spagetti
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma apróra vágva
- 3 - 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 450 g tisztított garnélarák
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 db kis chilipaprika apróra vágva
- só, bors
- 1 csokor aprított petrezselyem
- 50 ml extra szűz olívaolaj
- 1 db lime leve
A tésztához
- 200 g spagetti tészta
- víz
- só
A tésztát forrásban lévő vízbe dobjuk egy nagyobb adag só kíséretében. Olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben és 1-2 percig pirítjuk a vöröshagymát rajta, majd mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma is, tovább pirítjuk.. Hozzáadjuk a tisztított garnélákat, kicsit átkeverjük, majd beleöntjük a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, pár percig kevergetjük, majd mehet hozzá az aprított chilipaprika, végül a petrezselyem is. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, jól átkeverjük és a kifőtt spagettivel tálaljuk. A végén limelével is meglocsolhatjuk.