Hozzávalók
A piri piri csirkéhez
- 30 dkg csirkecomb filé
- 2 ek ketchup
- 4 ek étolaj
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 1 db citrom reszelt héja és a fél citrom leve
- só, bors
Az összeszereléshez
- 2 db baguette
- 2 tk mustár
- 1 tk vaj
- saláta
- paradicsom
- egy nagy adag Zé házi sajtszószából
Gatsby szendvics piri-piri csirkével
Hozzávalók
A piri piri csirkéhez
- 30 dkg csirkecomb filé
- 2 ek ketchup
- 4 ek étolaj
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 1 db citrom reszelt héja és a fél citrom leve
- só, bors
Az összeszereléshez
- 2 db baguette
- 2 tk mustár
- 1 tk vaj
- saláta
- paradicsom
- egy nagy adag Zé házi sajtszószából
A húst meglocsoljuk a 2 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne borssal és fokhagyma granulátummal. Ráreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét, rányomjuk a ketchupot és alaposan összemasszírozzuk az egészet. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk és eloszlatjuk benne a húst. 220 fokos sütőben 10 percig pirítjuk, majd kivesszük.
Megfordítjuk a hús darabokat és mellé teszünk a karikákra vágott hagymát. majd ismét visszatesszük 10 percre sülni. A szendvics összeállításához a baguettet félbe vágjuk és egy kis vajon lepirítjuk. Megkenjük mindkét oldalát mustárral, teszünk rá egy kis saláta levelet, pár karika paradicsomot és a feldarabolt húst. Végül meglocsoljuk sajtszósszal és egy marék sültkrumplit teszünk a tetejére.
Zé tökéletes sajtszószához itt találatok receptet.