Hirdetés

Gatsby szendvics piri-piri csirkével

Hirdetés

Gatsby szendvics piri-piri csirkével

Hirdetés

Vágjátok a filmet igaz?! A nagy Gatsby, szép régi kocsik meg sok-sok buli…Na ennek semmi köze sincs hozzá, viszont annál több van Dél-Afrikához, ugyanis ez a kaja onnan származik. Képzeljetek el egy király bagettet, mennyei piri-piri csirkével, ami le van öntve sajtszósszal és az egész meg van pakolva egy csomó sültkrumplival. Brutális egy kaja. Próbáljátok ki!


gatsbyszendvics.jpg

Gatsby szendvics piri-piri csirkével

Hozzávalók (2 szendvicshez):

A piri piri csirkéhez:

  • 30 dkg csirkecomb filé
  • 2 ek ketchup
  • 4 ek étolaj
  • 1 tk cayenne bors
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 citrom reszelt héja és a fél citrom leve
  • só, bors

Az összeszereléshez:

sajtszosz.jpg

A húst meglocsoljuk a 2 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne borssal és fokhagyma granulátummal. Ráreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét, rányomjuk a ketchupot és alaposan összemasszírozzuk az egészet. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk és eloszlatjuk benne a húst. 220 fokos sütőben 10 percig pirítjuk, majd kivesszük.

Megfordítjuk a hús darabokat és mellé teszünk a karikákra vágott hagymát. majd ismét visszatesszük 10 percre sülni. A szendvics összeállításához a baguettet félbe vágjuk és egy kis vajon lepirítjuk. Megkenjük mindkét oldalát mustárral, teszünk rá egy kis saláta levelet, pár karika paradicsomot és a feldarabolt húst. Végül meglocsoljuk sajtszósszal és egy marék sültkrumplit teszünk a tetejére.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások