Hozzávalók
- 50 g szobahőmérsékletű vaj
- 100 g cukor
- 2 db tojás
- 250 g cukrozott gesztenyemassza
- 30 ml rum
- 250 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 100 g tejföl
- 1 db kis üveg magozott meggybefőtt
- 2 csipet só
- 2 dl habtejszín
- fahéj
Gesztenyés meggyes muffin
Hozzávalók
- 50 g szobahőmérsékletű vaj
- 100 g cukor
- 2 db tojás
- 250 g cukrozott gesztenyemassza
- 30 ml rum
- 250 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 100 g tejföl
- 1 db kis üveg magozott meggybefőtt
- 2 csipet só
- 2 dl habtejszín
- fahéj
A sütőt kapcsoljuk légkeveréses funkción 180 fokra.
A vajat a cukorral habosítsuk ki, adjuk hozzá a tojást és robotgép segítségével keverjük őket össze. Ha elég habos, akkor tegyük bele az összemorzsolt gesztenyemasszát és a rumot, majd dolgozzuk ezt is jól össze. Ha elkészültünk, akkor nincs más dolgunk, minthogy beleöntsük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, tejfölt és pár kavarás után osszuk szét 12 papír kapszlival kibélelt muffin formába úgy, hogy először tegyünk egy evőkanálnyi tésztát alulra, arra 2-3 szem meggyet, majd töltsük meg tésztával a kapszli ¾-ig és süssük 20 perc alatt készre.
A tejszínt verjük habbá és halmozzuk a kihűlt muffinok tetejére, majd hintsük meg fahéjjal.