Hirdetés

Gomba és tojás

Hirdetés

Gomba és tojás

Hirdetés

Ahogy látjátok, egy nagyon egyszerű dologról van szó. Jól készítve a gomba-tojás kombó az egyik legnagyszerűbb dolog, ami az emberrel a reggelizőasztalnál történhet. Egyszer próbáljátok ki vargányával vagy ördögszekérgombával is, azzal még finomabb!

Hozzávalók (2 főre)

  • 20 dkg barna csiperke
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 5 dkg reszelt gouda sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 db tojás
  • nagy szemű só
  • frissen tört bors
  • 1 kis csokor finomra vágott metélőhagyma


A gombákat megmossuk és felszeleteljük (nem kell meghámozni, soha!). Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, jó forró legyen! Rádobjuk a gombaszeleteket, és nagy lángon erőteljesen lepirítjuk. Fontos, hogy ne sózzuk, hogy ne eresszenek levet. Amikor a gombák szépen megpirultak, összeforgatjuk őket a szójaszósszal, és addig rázogatjuk, amíg a szója besűrűsödik, bevonja a gombákat. Közepesre vesszük a lángot, és megszórjuk a gombákat a reszelt sajttal. Amikor a sajt elkezd olvadni, ráütjük a tojásokat, és innentől nincs kevergetés, rázogatás, tükörtojást készítünk ugyanis! Hagyjuk, hogy a tojások fehérje megszilárduljon, de ügyelünk arra, hogy a sárgája folyós maradjon − közben a sajt is elkezd alul lepirulni. Most lehet a tojást kicsit sózni, alaposan borsozni! A végén pedig meghintjük a finomra vágott metélőhagymával.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások