Hozzávalók
- 20 dkg barna csiperke
- 1 ek étolaj
- 2 ek szójaszósz
- 5 dkg reszelt gouda sajt
- 1 ek vaj
- 4 db tojás
- nagy szemű só
- frissen tört bors
- 1 kis csokor finomra vágott metélőhagyma
Gomba és tojás
Hozzávalók
- 20 dkg barna csiperke
- 1 ek étolaj
- 2 ek szójaszósz
- 5 dkg reszelt gouda sajt
- 1 ek vaj
- 4 db tojás
- nagy szemű só
- frissen tört bors
- 1 kis csokor finomra vágott metélőhagyma
A gombákat megmossuk és felszeleteljük (nem kell meghámozni, soha!). Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, jó forró legyen! Rádobjuk a gombaszeleteket, és nagy lángon erőteljesen lepirítjuk. Fontos, hogy ne sózzuk, hogy ne eresszenek levet. Amikor a gombák szépen megpirultak, összeforgatjuk őket a vajjal és a szójaszósszal, és addig rázogatjuk, amíg a szója besűrűsödik, bevonja a gombákat. Közepesre vesszük a lángot, és megszórjuk a gombákat a reszelt sajttal.
Amikor a sajt elkezd olvadni, ráütjük a tojásokat, és innentől nincs kevergetés, rázogatás, tükörtojást készítünk ugyanis! Hagyjuk, hogy a tojások fehérje megszilárduljon, de ügyelünk arra, hogy a sárgája folyós maradjon − közben a sajt is elkezd alul lepirulni. Most lehet a tojást kicsit sózni, alaposan borsozni! A végén pedig meghintjük a finomra vágott metélőhagymával.
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!