Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Gorgonzolás-diós töltött gnocchi

Hozzávalók

4
főre
+

A gnocchihoz

500 g krumpli
200 g liszt
1 db tojás
2 csapott tk só
frissen tört fekete bors

A töltelékhez

30 g vaj
7 - 8 db friss zsályalevél
200 g ricotta
20 g parmezán
60 g darált dió a töltelékbe
50 g darált dió lepirítva a gombócok megforgatásához
szerecsendió
fehér bors

A gorgonzola mártáshoz

200 g lágy gorgonzola sajt
200 ml habtejszín
frissen tört fekete bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gorgonzolás-diós töltött gnocchi

Egészen elképesztő szentháromság született meg ebben a receptben. A gnocchiról sokan gondolják, hogy nem egyszerű elkészíteni, pedig már az összetevők számából is kiderül, hogy azért nem olyan vészes. Megtölteni egy kicsit nehezebb, de ez a diós töltelékes, gorgonzola mártásos gnocchi-csoda felér bármivel!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A gnocchihoz

500 g krumpli
200 g liszt
1 db tojás
2 csapott tk só
frissen tört fekete bors

A töltelékhez

30 g vaj
7 - 8 db friss zsályalevél
200 g ricotta
20 g parmezán
60 g darált dió a töltelékbe
50 g darált dió lepirítva a gombócok megforgatásához
szerecsendió
fehér bors

A gorgonzola mártáshoz

200 g lágy gorgonzola sajt
200 ml habtejszín
frissen tört fekete bors
Bevásárlólistához adom

A gombócok töltelékéhez a vajon alacsony hőmérsékleten ropogósra pirítjuk a zsályaleveleket és félretesszük a tálaláshoz.  A visszamaradt vajra rádobjuk a darált diót és átpirítjuk, majd késes aprítógépbe tesszük.  Hozzáadjuk a ricottát, a parmezánt és a fűszereket, majd az egészet összemixeljük, hogy egy homogén krémes tölteléket kapjunk.  A gombóchoz a kockára vágott krumplit megfőzzük és krumplinyomóval egy nyújtódeszkára nyomjuk szétterítve, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.  A lisztet rászitáljuk a krumplira, majd jöhet rá a tojás, só, bors.

Fotó: Puskás Nóri

 Az egészet egy habkártyával gyorsan, minél kevesebb mozdulattal összedolgozzuk hogy laza állaga maradjon.  A tésztából golyókat formázunk, amiket kifelé vékonyodó korongokká lapítunk. A közepükre rakunk egy kanál ricottás tölteléket, majd a korongot felhajtogatva óvatosan gombócot gyúrunk belőlük. A gnocchigombócokat gyöngyöző, sós vízben 12 percig főzzük, majd rögtön megforgatjuk pirított darált dióban. A mártáshoz egy lábasba öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a gorgonzolát, borsozzuk és épp csak addig forraljuk, amíg a sajt megolvad és összekeveredik a tejszínnel. Tálalásnál egy tányérba szedjük a mártást, ráültetjük a gombócokat és 1-2 pirtott zsályalevéllel díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások