A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A gnocchihoz
- 500 g krumpli
- 200 g liszt
- 1 db tojás
- 2 csapott tk só
- frissen tört fekete bors
A töltelékhez
- 30 g vaj
- 7 - 8 db friss zsályalevél
- 200 g ricotta
- 20 g parmezán
- 60 g darált dió a töltelékbe
- 50 g darált dió lepirítva a gombócok megforgatásához
- szerecsendió
- fehér bors
- só
A gorgonzola mártáshoz
- 200 g lágy gorgonzola sajt
- 200 ml habtejszín
- frissen tört fekete bors
Gorgonzolás-diós töltött gnocchi
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A gnocchihoz
- 500 g krumpli
- 200 g liszt
- 1 db tojás
- 2 csapott tk só
- frissen tört fekete bors
A töltelékhez
- 30 g vaj
- 7 - 8 db friss zsályalevél
- 200 g ricotta
- 20 g parmezán
- 60 g darált dió a töltelékbe
- 50 g darált dió lepirítva a gombócok megforgatásához
- szerecsendió
- fehér bors
- só
A gorgonzola mártáshoz
- 200 g lágy gorgonzola sajt
- 200 ml habtejszín
- frissen tört fekete bors
A gombócok töltelékéhez a vajon alacsony hőmérsékleten ropogósra pirítjuk a zsályaleveleket és félretesszük a tálaláshoz. A visszamaradt vajra rádobjuk a darált diót és átpirítjuk, majd késes aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a ricottát, a parmezánt és a fűszereket, majd az egészet összemixeljük, hogy egy homogén krémes tölteléket kapjunk. A gombóchoz a kockára vágott krumplit megfőzzük és krumplinyomóval egy nyújtódeszkára nyomjuk szétterítve, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. A lisztet rászitáljuk a krumplira, majd jöhet rá a tojás, só, bors.
Az egészet egy habkártyával gyorsan, minél kevesebb mozdulattal összedolgozzuk hogy laza állaga maradjon. A tésztából golyókat formázunk, amiket kifelé vékonyodó korongokká lapítunk. A közepükre rakunk egy kanál ricottás tölteléket, majd a korongot felhajtogatva óvatosan gombócot gyúrunk belőlük. A gnocchigombócokat gyöngyöző, sós vízben 12 percig főzzük, majd rögtön megforgatjuk pirított darált dióban. A mártáshoz egy lábasba öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a gorgonzolát, borsozzuk és épp csak addig forraljuk, amíg a sajt megolvad és összekeveredik a tejszínnel. Tálalásnál egy tányérba szedjük a mártást, ráültetjük a gombócokat és 1-2 pirtott zsályalevéllel díszítjük.