Hozzávalók
- 400 g liszt
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor + 1 tk. szódabikarbóna
- 4 tk őrölt gyömbér
- 4 tk őrölt fahéj
- 2 tk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 200 g vaj
- 200 g barna cukor
- 15 g friss gyömbér reszelve
- 350 ml tej
- 3 db tojás
- 50 g kandírozott gyömbér
- 1 ½ db citrom reszelt héja
- 100 g méz
A mascarponés mázhoz
- 90 g krémsajt
- 2 ek tej
- 50 g porcukor
- ½ db citrom reszelt héja
Gyömbérkenyér, ahogy azt kell
Hozzávalók
- 400 g liszt
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor + 1 tk. szódabikarbóna
- 4 tk őrölt gyömbér
- 4 tk őrölt fahéj
- 2 tk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 200 g vaj
- 200 g barna cukor
- 15 g friss gyömbér reszelve
- 350 ml tej
- 3 db tojás
- 50 g kandírozott gyömbér
- 1 ½ db citrom reszelt héja
- 100 g méz
A mascarponés mázhoz
- 90 g krémsajt
- 2 ek tej
- 50 g porcukor
- ½ db citrom reszelt héja
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd egy kenyérformát béleljünk ki sütőpapírral. A szárazanyagokat mérjük ki egy tálba. A vajat a cukorral keverjük habosra, tegyük hozzá a tojást, és habosítsuk tovább. Öntsük hozzá a mézet, a szárazanyagokat, a tejet, majd reszeljük bele a friss gyömbért és a citromhéjat, végül adjuk hozzá a kandírozott gyümölcsöket, és dolgozzuk össze. Öntsük bele a formánkba, és süssük 45-50 percig. A mázhoz a mascarponét egy tálban egy habverő segítségével keverjük homogén állagúra a porcukorral és a tejjel. A sütit hagyjuk 20 percet hűlni, majd kanalazzuk rá a mázat és reszeljünk rá egy kevés citromhéjat.