A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 350 - 400 g tőkehalfilé
- 100 g liszt
- 100 g étkezési keményítő
- 1 ek sütőpor
- 1 csipet só
- 250 ml IPA sör
A remulád mártáshoz:
- 100 ml tejföl
- 200 g majonéz
- 2 ek mustár
- 100 g csemege uborka apró kockákra vágva
- ½ fej vöröshagyma finomra reszelve
- 1 db citrom leve
- 1 tk szárított tárkony
- 1 csokor kapor felaprítva
- fehér bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 tk cukor
Az összeszereléshez:
- hamburgerbuci
- pár salátalevél
- néhány szelet paradicsom
Halas burger egy isteni remulád mártással
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 350 - 400 g tőkehalfilé
- 100 g liszt
- 100 g étkezési keményítő
- 1 ek sütőpor
- 1 csipet só
- 250 ml IPA sör
A remulád mártáshoz:
- 100 ml tejföl
- 200 g majonéz
- 2 ek mustár
- 100 g csemege uborka apró kockákra vágva
- ½ fej vöröshagyma finomra reszelve
- 1 db citrom leve
- 1 tk szárított tárkony
- 1 csokor kapor felaprítva
- fehér bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 tk cukor
Az összeszereléshez:
- hamburgerbuci
- pár salátalevél
- néhány szelet paradicsom
Összekeverjük a lisztet, keményítőt, sütőport, sót, majd hozzáöntjük a sört is és csomómentesre keverjük. 3-4 jégkockát beledobunk a tésztába, hogy jó hideg legyen. A tőkehalfilét csíkokra vágjuk, belemártogatjuk a masszába és forró olajban pár perc alatt kisütjük. Kihalásszuk őket az olajból és lecsepegtetjük.
A remulád mártáshoz a (lehetőleg házi) majonézhez adjuk az összes hozzávalót és összekeverjük az egészet. Jöhet az összeszerelés: a hamburgerzsömlébe tesszük a halat, majd pakolunk rá a remulád mártásból is. Mehet rá pár salátalevél, ízlés szerint paradicsomszeletek és már ehetjük is!