Hozzávalók
A halpogácsához
- 450 g tőkehalfilé
- 1 fej fehérhagyma
- 2 db tojás
- 10 ek pankómorzsa
- 1 db kisebb cukkini
- 1 db kisebb sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kapor
A kapros mártogatóshoz
- 200 g tejföl
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 2 nagy csokor kapor
- 1 mk só
- 1 mk őrölt fehérbors
Príma halpogácsa kapros mártogatóssal
Hozzávalók
A halpogácsához
- 450 g tőkehalfilé
- 1 fej fehérhagyma
- 2 db tojás
- 10 ek pankómorzsa
- 1 db kisebb cukkini
- 1 db kisebb sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kapor
A kapros mártogatóshoz
- 200 g tejföl
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 2 nagy csokor kapor
- 1 mk só
- 1 mk őrölt fehérbors
A tőkehalból 150 g-ot apró kockákra vágunk, a maradék 300 g-ot ledaráljuk. A hagymát, a cukkinit és a sárgarépát szintén apróra vágjuk. Ezeket egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a pankómorzsát, a zöldfűszereket, sózzuk és kézzel jó alaposan összedolgozzuk. Fél órát hűtőben pihentetjük. Egy pogácsaszaggató segítségével egyforma méretűre formázzuk őket és egy kevés olívaolajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.A mártogatóshoz alaposan kikeverjük a tejfölt az olívaolajjal, hozzányomunk egy gerezd fokhagymát, belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. Durvára vágott kaporral, sóval és fehérborssal fűszerezzük. A mártogatóst a halpogácsa mellé, citromszeletekkel tálaljuk.
Ha tetszett a halpogácsa, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!