Hirdetés

Hamburgert reggelire? Simán!

Hirdetés

Hamburgert reggelire? Simán!

Hirdetés
Egy másnapos reggelen valójában semmi sincs, amire jobban vágynék mint egy jó kis burger, szaftos marhahúspogácsával, tükörtojással, ropogós baconne, és egy kis házi mogyoróvajjal, ráadásul amerikai palacsintából. Kettő lett, maradhat?

IMG_4864.jpg
Hozzávalók:
22 dkg liszt
25 g vaj
1/4 tasak sütőpor
1 kiskanál cukor
csipet só
3 dl tej
2 tojás
10 deka bacon
egy csomag sózatlan pirított földimogyoró
olívaolaj
méz
juharszirup
30 deka darált marhahús
IMG_4847.jpg
  1. A földimogyorót ha még nincs megpirítva, egy serpenyőben megpirítjuk, majd egy aprítóban, vagy egy mozsárban összetörjük, annyira, hogy igény szerint legyen crunchy.
  2. Menet közben adunk hozzá némi olajat, illetve mézet, hogy a lehető legkrémesebb állagot elérjük.
  3. Ha ez megvan, jöhet a palacisntatésta: a lisztet, a sót, a sütőport, és a cukrot egy tálba öntjük, majd jöhet bele a két tojás, és az olvasztott vaj. A tejet kis adagokban öntjük hozzá, hogy ne legyen csomós, a kívánt állag eléréséig kavarjuk.

IMG_4856.jpg

  1. Amikor ez elkészült, kikenünk olajjal egy serpenyőt, és óvatosan beleöntjük a tésztát, amikor elkezd hólyagosodni a teteje, megfordítjuk.
  2. A húspogácsákat minimálisan olajozott serpenyőben elkezdem kisütni, emellett paralell készítek egy tükörtojást, valamint megsütök pár szelet bacont.
  3. Következik az összeszerelés: alulra kerül egy palacsinta, rá a mogyoróvaj, erre jön a húspogácsa, jól megküldöm juharsziruppal, majd egy másik palacsintával zárom.
  4. A második burger alapja is a palacsinta, erre némi újhagymát teszek, majd jöhet  a husi, erre egy tükörtojást pattintok, végül pedig két szelet ropogós baconnel zárom. A teteje ismét adott: palacsinta

IMG_4875.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások