Hozzávalók
- 7 dl tej
- 1 ½ dl forró víz
- 100 g barna cukor
- 25 g cukrozatlan kakaópor
- ½ csipet só
- 1 rúd vanília kikapart magjai
A toppinghoz
- 2 dl habtejszín
- cukrozatlan kakaópor
- fahéjrúd
Házi forró csoki
Hozzávalók
- 7 dl tej
- 1 ½ dl forró víz
- 100 g barna cukor
- 25 g cukrozatlan kakaópor
- ½ csipet só
- 1 rúd vanília kikapart magjai
A toppinghoz
- 2 dl habtejszín
- cukrozatlan kakaópor
- fahéjrúd
Egy gyorsforralóban, a vanília kikapart magjaival és a vaníliarúddal együtt, felmelegítjük a tejet (nem forrásig), majd eltávolítjuk a vaníliarudat. Egy másik gyorsforralóban összekeverjük a kakaóport, a cukor, a sót, és felöntjük a forró vízzel. Habverővel csomómentesre keverjük, és 2 percig főzzük, majd ráöntjük a meleg tejet. Bögrékbe öntjük, és felvert tejszínhabbal, kakaóporral és fahéjrúddal díszítjük.