Hozzávalók
- 2 nagy csokor friss bazsalikom
- 50 ml olívaolaj
- 2 ek reszelt pecorino sajt
- 3 ek reszelt parmezán sajt
- 1 csipet tengeri só
- 1 ek fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma
Hozzávalók
- 2 nagy csokor friss bazsalikom
- 50 ml olívaolaj
- 2 ek reszelt pecorino sajt
- 3 ek reszelt parmezán sajt
- 1 csipet tengeri só
- 1 ek fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma
Elsőként tegyünk fel egy lábas vizet forrni a tésztának.
Egy mozsárba dobjuk a fokhagymákat, összepépesítjük és hozzáadjuk a friss bazsalikomot, az olívaolajat, a fenyőmagot, a reszelt sajtokat és az egészet jól összedolgozzuk, hogy jó krémes legyen. Közben a kifőtt tésztát leszűrjük, ráöntjük a friss pestot és összekeverjük az egészet. Tálaláskor reszelhetünk még rá extra parmezánt is.