Hirdetés
Hirdetés

Házi pesto 10 perc alatt

Hirdetés

Egy jó pesto receptre mindenkinek szüksége van, így Flóra megmutatja nektek, hogy milyen egyszerűen tudjátok elkészíteni ezt a gyönyörű zöld „szószt” amit nem csak tésztákra, hanem salátákra vagy pirítósra is nyugodtan tehettek.

Hozzávalók:

  •         2 nagy csokor friss bazsalikom
  •         fél pohár olívaolaj
  •         2 ek reszelt pecorino sajt
  •         3 ek reszelt parmezán sajt
  •         1 csipet tengeri só
  •         1 ek fenyőmag
  •         2 gerezd fokhagyma

Elsőként tegyünk fel egy lábas vizet forrni a tésztának.
Egy mozsárba dobjuk a fokhagymákat, összepépesítjük és hozzáadjuk a friss bazsalikomot, az olívaolajat, a fenyőmagot, a reszelt sajtokat és az egészet jól összedolgozzuk, hogy jó krémes legyen. Közben a kifőtt tésztát leszűrjük, ráöntjük a friss pestot és összekeverjük az egészet. Tálaláskor reszelhetünk még rá extra parmezánt is.

Fotó: Szilágyi Nóra

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?