Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 200 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 3 ek víz
- 12 g sütőpor
- 20 g kakaópor
- 220 g liszt
- 1 csipet só
A krémhez
- 2 db tojássárgája
- 20 g vaníliás cukor
- 140 g porcukor
- 300 ml tej
- 50 g liszt
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
Az oldalára
- kókuszreszelék
A tetejére
- 80 g olvasztott étcsoki
Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 200 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 3 ek víz
- 12 g sütőpor
- 20 g kakaópor
- 220 g liszt
- 1 csipet só
A krémhez
- 2 db tojássárgája
- 20 g vaníliás cukor
- 140 g porcukor
- 300 ml tej
- 50 g liszt
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
Az oldalára
- kókuszreszelék
A tetejére
- 80 g olvasztott étcsoki
Ráadásul a megmaradt piskótából még cuki popcake-eket vagy akár kókuszgolyót is tudtok készíteni. Hajrá, ezzel bárkit levehettek a lábukról!
A piskótatészta elkészítése
Három tálra lesz szükségünk a piskótatészta elkészítéséhez, mivel háromféle textúrával kell dolgoznunk a tökéletes eredmény érdekében. Először is megmossuk a tojásokat, majd szétválasztjuk a sárgákat és fehérjéket. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, miközben hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A massza akkor lesz jó, ha már teljesen kifehéredett. A kakaóport összekeverjük a sütőporral, a liszttel és a sóval, végül a háromféle alapanyagot egy nagy tálban összekeverjük óvatosan, nehogy a fehérjehab összetörjön. A piskótatésztát egy kb. 20×30 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe öntjük, elegyengetjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e a piskóta.
A puding állagú krém
A 2 darab tojássárgáját elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk folyamatos keverés mellett a krémhez a tejet és a lisztet. Fontos, hogy teljesen csomómentesre keverjük. Majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük. Ha elkészült, akkor lefedjük egy fóliával és kihűtjük. Mikor kihűlt, kikeverjük robotgéppel és hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat.
Az utolsó lépések: a hólabda összeállítása
A piskótát kb. 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, érdemes figyelni, hogy páros számú karikánk legyen. Majd a krémmel két korongot összetapasztunk, megkenjük az oldalait is vele és alaposan megforgatjuk a kókuszreszelékben. A tetejére olvasztott csokit csurgatunk és fogyasztás előtt legalább pár órára a hűtőbe rakjuk, hogy kellően összeérjenek az ízek. Az elkészült hólabda olyan finom, hogy képtelenség betelni vele.