A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 2 csipet só
- 80 g cukor
- 15 g élesztő
- 180 ml meleg tej
- 2 db tojás
- 80 g puha vaj
- 75 g mazsola
A tetejére:
- 25 g liszt
- 1 tk olaj
- 2-3 ek víz
A glazúrhoz:
- 2 tk méz
Hot cross bun kalács
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 2 csipet só
- 80 g cukor
- 15 g élesztő
- 180 ml meleg tej
- 2 db tojás
- 80 g puha vaj
- 75 g mazsola
A tetejére:
- 25 g liszt
- 1 tk olaj
- 2-3 ek víz
A glazúrhoz:
- 2 tk méz
Az élesztőt a meleg tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a többi hozzávalóval és az élesztős tejjel. Bedagasztjuk a tésztát és letakarva 40 percig kelesztjük. Ezután 8 felé vágjuk és kis gombócokat formázunk belőlük. Kenyérsütőformába kettesével egymás mellé rakjuk őket és letakarva 20 percig kelesztjük.
A lisztet a vízzel és olajjal összekeverjük, nyomózsáka töltjük és a megkelt bucik tetejére kereszt alakokat rajzolunk vele. 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük a kalácsot. Mikor megsült a kalács, lekenjük a tetejét a mézzel.