Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A hollandi mártáshoz

2 db tojássárgája
2 ek citromlé
100 g Milfina vaj
fehérbors
1 ek víz

A buggyantott tojáshoz

2 db Natur aktív Bio tojás
4 ek ecet

Az összeszereléshez

2 szelet kalács
2 szelet húsvéti sonka
1 csokor medvehagyma
bors
Hirdetés

Húsvéti Egg Benedict kaláccsal és sonkával

Ha húsvétkor is valami különlegeset szeretnétek reggelizni, akkor készítsétek el az Egg Benedictet, amit kaláccsal és sonkával turbóztunk fel. Brutálisan kiadós reggeli lett belőle.
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A hollandi mártáshoz

2 db tojássárgája
2 ek citromlé
100 g Milfina vaj
fehérbors
1 ek víz

A buggyantott tojáshoz

2 db Natur aktív Bio tojás
4 ek ecet

Az összeszereléshez

2 szelet kalács
2 szelet húsvéti sonka
1 csokor medvehagyma
bors

Először összedobjuk a hollandi mártást. Egy tálba belenyomatjuk a tojássárgákat és 1 ek citromlevet, majd egy habverő segítségével jól elkeverjük. Ezt a tálat egy edény tetejére ültetjük, amiben már gyöngyözik a víz és elkezdjük melegíteni. Néha levesszük a tálat, majd visszatesszük, közben pedig folyamatosan kevergetjük és vigyázunk, hogy ne melegedjen túl. (kb. 65 fokosra kell melegíteni). Ha egy kicsit elkezd sűrűsödni, akkor félretesszük a tálat és fokozatosan adagolva, hozzádobjuk a felszeletelt vajat, mindig addig keverjük újra a gőz fölött, amíg teljesen elolvad benne a vaj. Ezután levesszük a vízről a tálat és hozzáadjuk a maradék citromlevet, a vizet, sóval és borssal ízesítjük. Elkeverjük, majd a lábasba engedünk egy kis hideg vizet és az így kb. 40 fokos víz fölött melegen tartjuk a mártást felhasználásig.

A buggyantott tojáshoz a forró, gyöngyöző vízhez adjuk az ecetet és egy nagy csipet sót. A tojásokat (egyesével) egy kis tálkába ütjük, majd egy merőkanalat engedünk a vízbe és ebbe csúsztatjuk bele óvatosan a feltört tojást. Ha a fehérje egy keretet alkotott, akkor kifordíthatjuk a merőkanálból és további 2 percig főzzük. Ezután kivesszük és hideg vízbe dobjuk. Így járunk el a többi tojással is.

Jöhet az összeállítás! Egy kalácsból szeleteket vágunk és bedobjuk a kenyérpirítóba. Közben a sonkaszeletek mindkét oldalát egy serpenyőben lepirítjuk. A kalácsra mehet a felszeletelt medvehagyma, majd a sonka, erre jön a tökéletes buggyantott tojás, egy kis bors és végül jól leöntjük a hollandi mártással!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások