Hirdetés
Hirdetés

Így készül az olasz minestrone!

Hirdetés

Végre megjelentek a piacokon a színesebbnél színesebb zöldségek, amikből iszonyatosan finom leveseket tudunk készíteni. Össze is vásároltunk egy csomót, és főztünk belőle egy tökéletes minestrone levest. 

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 10 dkg borsó
  • 10 dkg konzerv fehérbab
  • 3 szálszeller
  • 1 póréhagyma
  • negyed fej kelkáposzta
  • negyed brokkoli
  • negyed karfiol
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 tk szárított majoranna
  • 1.5 liter alaplé
  • parmezán


A kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd megpörgetjük rajta a répákat, az angolzellert és póréhagymát. Egy nagy csokor bazsalikomot és petrezselymet durvára vágunk és hozzáadjuk a zöldséges alapunkhoz a koktélparadicsomokkal együtt. Felöntjük alaplével, sózzuk és szárított oregánóval, bazsalikommal és majorannával fűszerezzük, majd 30 percig főzzük. Ezután kerül bele a karfiol, a brokkoli, a kelkáposzta, és mikor már majdnem minden puhára főtt, akkor hozzáadjuka a konzerv fehérbabot és zöldborsót is. Öt perc főzés után tálalhatunk is, egy nagy adag parmezánnal és egy löket olívaolajjal.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások