Hirdetés
Hirdetés

Íme a brutális sörösdoboz burger sajttal és gombával töltve

Pályafutásunk során készítettünk pár sokkolóan brutális hamburgert, de most elhatároztuk, hogy minden eddigi ámokfutásunkat felülmúljuk. Félrevonultunk 3 napra egy csendes, hegyi faluba, hogy semmi ne zavarjon minket a koncentrálásban és minden energiánkkal arra tudjunk összpontosítani, hogy megalkossunk egy olyan burgert, amely minden elemében a brutális szóval jellemezhető. Így szültetett meg a sörösdobozzal megformázott, gombás raguval és sajttal megtöltött húspogácsa, amit baconbe tekerve dobtunk fel a grillre. Ez a sörösdoboz grill burger, amit ezen a nyáron mindenképp tesztelnetek kell!
Hirdetés

Hozzávalók (2 db-hoz)

  • 2 nagy fej gomba
  • só, bors
  • olaj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 tk barnacukor
  • friss kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis ág rozmaring
  • 1 ek Worcester szósz
  • 1 ek balzsamecet
  • kb. 2.5 dl banasör

A burgerhez:

  • 50 dkg darált marhahús
  • só, bors
  • 1 doboz sör (a formázáshoz)
  • 2 szelet bacon
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 2 db császárzsömle


Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a felvágott gombafejeket, és már csak akkor sózzuk, borsozzuk amikor megpörkölődtek. Ezeket félretesszük. Ebbe a serpenyőben hevítünk egy kevés olajat és hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát aztán hozzáadjuk a  barnacukrot, kakukkfüvet, babérleveleket, rozmaringot, áttört fokhagymákat,  Worcester szószt, balzsamecetet és jól átforgatjuk. Amikor már pirul a hagyma, elkezdjük fokozatosan hozzáönteni a barna sört. Ha ez kész, félretesszük.

Fotó: Fördős Peti

A darált húst sózzuk, borsozzuk és átgyúrjuk az egészet. Két nagy bucit formázunk belőle, majd a sörös doboz alját belenyomva egy-egy  mélyedést alakítunk ki a közepén. Ahogy a videóban látható, körbetekerjük egy-egy szelet baconnel. A kialakult mélyedésbe pedig mehet is a lepirított gomba, egy kevés cheddar sajt és még egy kis gomba. Mehet is a grillrácsra ez a hatalmas töltött hús, közepesen forró grillen, nem közvetlenül a tűz fölött, kb. 10-15 percig sütjük. A lepirított császárzsemle aljára mehet a sörös sült hagyma, aztán a töltött hús és végül a zsemle teteje zárja az egészet.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások