Hirdetés

Ír kávékrémes süti

Hozzávalók

Hozzávalók
1
22x16 cm-es desszerthez
+

A tésztához:

Hozzávaló kipipálva
180 g vaj
Hozzávaló kipipálva
170 g cukor
Hozzávaló kipipálva
3 db tojás
Hozzávaló kipipálva
180 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 csapott ek sütőpor
Hozzávaló kipipálva
2 ek instant kávé

A sziruphoz:

Hozzávaló kipipálva
100 ml espresso
Hozzávaló kipipálva
3 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
50 ml whiskey

A krémhez:

Hozzávaló kipipálva
200 ml jéghideg habtejszín
Hozzávaló kipipálva
80 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
300 g mascarpone
Hozzávaló kipipálva
30 ml whiskey
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Ír kávékrémes süti

Ha egy egyszerű, de villantós sütire vágytok, aminek még a neve is jól hangzik, akkor mentsétek le ezt a receptet, mert ezzel bizony tarolni fogtok! Nagyon kávés, nagyon whiskey-s és brutálisan krémes, szóval csak szeretni lehet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
22x16 cm-es desszerthez
+

A tésztához:

Hozzávaló kipipálva
180 g vaj
Hozzávaló kipipálva
170 g cukor
Hozzávaló kipipálva
3 db tojás
Hozzávaló kipipálva
180 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 csapott ek sütőpor
Hozzávaló kipipálva
2 ek instant kávé

A sziruphoz:

Hozzávaló kipipálva
100 ml espresso
Hozzávaló kipipálva
3 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
50 ml whiskey

A krémhez:

Hozzávaló kipipálva
200 ml jéghideg habtejszín
Hozzávaló kipipálva
80 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
300 g mascarpone
Hozzávaló kipipálva
30 ml whiskey
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés
Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához a puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a tojásokat, instant kávét, sütőport és a lisztet. A tésztát sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Amíg sül a tészta a sziruphoz valókat összeforraljuk, hogy feloldódjon a cukor.

A krémhez a hideg tejszínt habbá verjük, menetközben hozzákeverjük a porcukrot, majd óvatosan, nagyobb mozdulatokkal belekeverjük a mascarponét és a whiskey-t is.

A kihűlt tésztát 4 felé vágjuk (keresztben és hosszában is félbe). A lapokat meglocsoljuk a sziruppal, majd a krémmel együtt rétegezzük. A legfelső krémréteget megszórjuk cukrozatlan kakaóporral és egy éjszakára hűtőbe rakjuk a sütit, hogy összeérjenek az ízek.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?