Hozzávalók
- 300 g darált mandula
- 250 g étcsokoládé
- 250 g vaj
- 200 g cukor
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- porcukor a tetejére
Isteni süti Nápolyból: Caprese torta
Hozzávalók
- 300 g darált mandula
- 250 g étcsokoládé
- 250 g vaj
- 200 g cukor
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- porcukor a tetejére
Először is vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, majd félrehúzzuk hűlni. A vajat egy habverő segítségével áttörjük, majd a cukorral kikeverjük. Szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgáját belekeverjük a cukros-vajas keverékbe. Jöhet a mandula, majd az olvasztott csoki, ezeket alaposan összekeverjük egy spatula segítségével. Végül egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a keveréket, és 180 fokon, alsó-felső funkción 1 óra alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, és megszórjuk jó sok porcukorral.