Hirdetés
Karácsonyi menü

Izgalmas ananászos receptek

Hozzávalók

Hawaii Pizza (4 db-hoz)

A tésztához

500 g kenyérliszt (BL 80)
25 g élesztő
3 dl langyos víz
2 ek olívaolaj
1 ek só
1 ek cukor

A pizza szószhoz

2 fürt koktélparadicsom (kb. ½ kg)
3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
1 ek szárított oregano
szerecsendió
só, bors

Az összeszereléshez

125 g mozzarella
150 g főtt füstölt sonka
1 konzerv ananász

Ananászos mini tartok (kb. 10-12 db-hoz)

A tészthoz

250 g liszt
1 csipet só
150 g szoba hőmérsékletű vaj
1 rúd vanília
80 g porcukor
30 g mandula ledarálva
1 db tojás

A karamellhez

250 g barna cukor
30 ml víz
170 ml zsíros tejszín
2 - 3 ek hideg vaj
1 nagy csipet só

Az összeszereléshez

1 konzerv szeletelt ananász

Pina colada koktél (2 főre)

1 db nagy ananász
2 dl ananászlé
8 cl rum
1 dl sűrű kókusztej
4 - 5 tk porcukor
zúzott jég
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Izgalmas ananászos receptek

Egy kis nyári hangulatot szerettünk volna csempészni a zord őszi napok közé, izgalmas ananászos receptekkel rukkoltunk elő. Zé megmutatja, hogyan csináljatok Hawaii pizzát otthon, Jani a Ponyvaregényből ismert Big Kahuna Burger receptjét osztja meg, de az édesszájúakra is gondoltunk, mert hozunk ananászos mini tartokat is, Pina Colada is receptünk is van. Próbáljátok ki őket!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Hawaii Pizza (4 db-hoz)

A tésztához

500 g kenyérliszt (BL 80)
25 g élesztő
3 dl langyos víz
2 ek olívaolaj
1 ek só
1 ek cukor

A pizza szószhoz

2 fürt koktélparadicsom (kb. ½ kg)
3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
1 ek szárított oregano
szerecsendió
só, bors

Az összeszereléshez

125 g mozzarella
150 g főtt füstölt sonka
1 konzerv ananász

Ananászos mini tartok (kb. 10-12 db-hoz)

A tészthoz

250 g liszt
1 csipet só
150 g szoba hőmérsékletű vaj
1 rúd vanília
80 g porcukor
30 g mandula ledarálva
1 db tojás

A karamellhez

250 g barna cukor
30 ml víz
170 ml zsíros tejszín
2 - 3 ek hideg vaj
1 nagy csipet só

Az összeszereléshez

1 konzerv szeletelt ananász

Pina colada koktél (2 főre)

1 db nagy ananász
2 dl ananászlé
8 cl rum
1 dl sűrű kókusztej
4 - 5 tk porcukor
zúzott jég
Bevásárlólistához adom

Hawaii Pizza

img_0766.JPG

A vízbe belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a cukrot. Összekeverjük, majd félrerakjuk 6-7 percre. Egy keverőtálban a lisztet, a sót, az olívaolajat és végül a felfuttatott élesztős vizet.  10-15 perc alatt szép fényes tésztává dagasztjuk. Egy konyharuhával takarjuk le és meleg helyen, kb. 1 órát hagyjuk kelni.  Egy lisztes nyújtódeszkán néhány mozdulattal átgyúrjuk kissé, majd 4 egyenlő részre vágjuk. A kis részekből bucikat formázunk, egy konyharuhával letakarva pár percig kelesztjük még. A pizzákat kinyújtjuk max 1 cm vastagságúra. A sütőt a legmagasabb fokozatra felmelegítjük. Egy teflon serpenyőt a tűzhelyen felforrósítunk, ha forró, akkor szórunk bele egy kis lisztet, majd beleteszünk egy pizzát. Megkenjük a tetejét a pizza szósszal, rádobunk sonkaszeleteket és ananász kockákat, valamint rátépkedünk egy kis mozzarellát. Ha elkezdett a pizza alja barnulni, akkor pár percre bedobjuk a forró sütőbe.

A paradicsomszószhoz a félbe vágott koktélparadicsomokat egy hőálló tálba tesszük. Ráhelyezzük a paradicsomok szárát is és a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk, balzsamcettel, szárított oregánóval, olívaolajjal és egy kis frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Grill fokozaton, 200 fokon kb. 15 percig sütjük. A paradicsomok szárait eltávolítjuk. Egy villával alaposan összenyomkodjuk az egészet (akár le is botmixerelhetjük.)

Ananászos mini tartok

img_1244.JPG

A tésztához a szoba hőmérsékletű vajat és a porcukrot kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a darált mandulát, a tojást, a vanília rúd kikapart magjait és a sót, majd elkezdjük összedolgozni, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Egy pár percig összedolgozzuk, amíg nagyjából összeállt már, majd egy lisztezett munkalapon kézzel kissé átdolgozzuk és hűtőben pihentetjük minimum fél órát, de akár egy éjszakát. A cukrot és vizet addig forraljuk kis lángon, amíg karamell színű nem lesz, majd a tűzről levéve, óvatosan elkeverjük benne a tejszín és a sót. Egy pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a hideg vajat. Ha a tészta elegendő időt pihent már, akkor kinyújtjuk és kiszaggatjuk egy nagy szaggatóval (nagyobb legyen, mint egy karika ananász). A tészták széleit fodrosra behajtogatjuk (hogy a karamell ne menjen majd ki), egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd kanalazunk rá 1-1 evőkanál karamellszószt és ráültetünk 1-1 karika ananászt. 180 fokos sütőben kb. 18-20 percig sütjük őket, majd meglocsoljuk még több szósszal.

Pina colada koktél

img_0844.JPG

Az ananász tetejét, „kalapját” levágjuk, majd egy késsel és kanállal kibelezzük, majd a húsát egy turmixgépe tesszük. Hozzáadjuk a kókusztejet, a porcukrot, az ananászlét, rumot és tört jeget. Alaposan összezúzzuk, majd visszaöntjük az ananászba a kész koktélt.

A Big Kahuna Burger receptjét itt találjátok. Próbáljátok ki ezt az ananászos receptet is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások