Hirdetés
Hirdetés

Jani kirándulós füstölt sajtos hot dogja

Nem kell lemondani a kedvenc street food klasszikusainkról akkor sem, ha épp kirándulunk. Most a hot dog került sorra, ráadásul egy kis füstös ízvilág belecsempészése sem állt neki rosszul.
Hirdetés

Hozzávalók:

  • 4 bagett
  • 4 szál bécsi virsli
  • 150 g füstölt sajt
  • 150 g koktélparadicsom
  • só, bors
  • olaj a pirításhoz

A sörben karamellizált hagymához:

  • 200 ml világos sör
  • 3 fej hagyma

A mustáros öntethez:

  • 150 g majonéz
  • 35-35 g tetszés szerinti mustár (dijoni, csípős, angol, stb. akár vegyesen)
  • 1 mk fahéj
Fotó: Tóásó Károly

A hagymát összevágjuk és kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd ráöntjük a sört, és addig pároljuk, míg el nem tűnik róla. A mustáros öntethez összekeverjük a majonézt, a mustárt és a fahéjat – kóstoljuk meg, ha szükséges, állítsunk az ízeken. A koktélparadicsomokat megfelezzük és közepes lángos és egy kis olajon körbepirítjuk. A virslit beirdaljuk és ropogósra sütjük. A bagettet kettévágjuk, megkenjük a mustáros szósszal, belehelyezzük a virslit, a sörös hagymát, valamint  a szeletelt füstölt sajtot és a grillezett koktélparadicsomokat is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások