Hozzávalók
A tésztához
- 280 g liszt
- 170 g vaj
- 1 csipet só
- 90 g porcukor
- 1 db tojás
- ½ csomag sütőpor (6g)
A kakaós “töltelékhez”
- 5 ek vaj (olvasztva)
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 - 4 ek porcukor
Kakaós csiga keksz! Jól olvastad, keksz!
Hozzávalók
A tésztához
- 280 g liszt
- 170 g vaj
- 1 csipet só
- 90 g porcukor
- 1 db tojás
- ½ csomag sütőpor (6g)
A kakaós “töltelékhez”
- 5 ek vaj (olvasztva)
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 - 4 ek porcukor
Fotó: Szilágyi NóriA lisztet elmorzsoljuk a vajjal, közben hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyorsan tésztát gyúrunk belőle. Ha túl lágy lenne, 30 percre a hűtőbe rakjuk a tésztát. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 2-3 mm vastagságúra. A töltelékhez valókat összekeverjük és a tésztára kenjük, majd a rövidebbik végtől feltekerjük a tésztát. Éles késsel kis korongokat vágunk belőle és sütőpapírral borított tepsin, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket.