Hozzávalók
A körtéhez
- 4 ek cukor
- 2 db nagy körte
- 2 csipet chilipehely
A tésztához
- 65 g vaj
- 170 g cukor
- 2 db tojás
- 350 g tejföl
- 280 g liszt
- 2 púpozott ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Karamellizált körtés, chilis kevert süti
Hozzávalók
A körtéhez
- 4 ek cukor
- 2 db nagy körte
- 2 csipet chilipehely
A tésztához
- 65 g vaj
- 170 g cukor
- 2 db tojás
- 350 g tejföl
- 280 g liszt
- 2 púpozott ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Fotó: Szilágyi NóriEgy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, beledobjuk a chilit és a nyolcadokra vágott, magház nélküli körtéket. Pár percig karamellizáljuk őket és megforgatjuk, hogy mindenhol bevonja őket a cukros réteg. A tésztához a vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk egyesével a tojásokat, és belekeverjük a tejfölt is. A lisztet, kakaóport, sütőport és sót összekeverjük és a masszához szitáljuk. Jól elkeverjük a tésztát, kapcsos tortaformába simítjuk és a tetején elrendezzük a karamellizált körtéket. 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy tökéletesen megsült-e.
Ha tetszett a karamellizált körtés kevert süti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!