Hirdetés

Kelkáposztás bulgursaláta kéksajttal

Hozzávalók

Hozzávalók
6
főre
70 g bulgur
fél fej kelkáposzta
1 db gránátalma
100 g dió
100 g kéksajt
1 db körte

Az öntethez

12 ek olívaolaj
fél citrom leve
2 tk dijoni mustár
3 tk méz
só, bors
Hirdetés

Kelkáposztás bulgursaláta kéksajttal

Ha szeretitek a különleges, markánsabb ízeket, akkor ez a saláta az egyik kedvencetek lesz. Ebbe a kelkáposztás salialapba került bőven plusz anyag: a tartalmasságát bulgurral hoztuk fel, az extra ízekért pedig a gránátalma, a dió és a kéksajt feleltek, de ne felejtkezzünk el a rá kerülő dijoni mustáros mártásról sem! Elég finom lett, próbáljátok ki ti is!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
6
főre
70 g bulgur
fél fej kelkáposzta
1 db gránátalma
100 g dió
100 g kéksajt
1 db körte

Az öntethez

12 ek olívaolaj
fél citrom leve
2 tk dijoni mustár
3 tk méz
só, bors

Fotó: Fördős Peti

A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben felrakjuk főni, ha felforrt a víz, lefedjük, félrehúzzuk és kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk és mehet is bele egy nagy tálba. Ha megfőtt a bulgur, azt is belekeverjük, majd jöhet rá a gránátalma, a kéksajt és a kockára vágott körte. A diót forró serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, és ez is jöhet a saláta tetejére.  Az öntethez egy kézi habverő segítségével alaposan összekeverjük a hozzávalókat és jól nyakon öntjük a salátát.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások