Hirdetés

Készíts te is házi limoncellot!

Hirdetés

Készíts te is házi limoncellot!

A limoncello egy olasz eredetű likőr, amit a citrom héjának felhasználásával készítenek, viszont ennek ellenére egyáltalán nem keserű, mivel csak a citrom sárga részét használják fel hozzá, a fehér részt nem. Ha szerintetek is menő dolog házilag fincsi citromlikőrt készíteni, és azzal várni a vendégeket, vagy szívesen adnátok ajándékba limoncellot, akkor mindenképpen próbáljátok ki a receptet!
Hirdetés

Hozzávalók

  • 7 citrom
  • 1 liter vodka
  • 1,1 l víz
  • 600 g cukor
Fotó: Szilágyi Nóri

A citromokat jó alaposan megmossuk és a héjukat zöldséghámozóval levágjuk, (csak a sárga részt, így nem kerül bele a fehér, keserűbb része a citromnak). A citromhéjakat egy nagy kancsóba rakjuk, ráöntjük a vodkát, lefedjük és sötét helyen tároljuk legalább 2 hétig. Ezután a vizet felforraljuk a cukorral és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. A citromhéjakat eltávolítjuk és a citromos vodkát összekeverjük a cukorsziruppal. Üvegekbe töltve sokáig eláll.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?