Hozzávalók
A sütihez
- 180 g cukor
- 100 g vaj
- 2 nagy ek méz
- 2 db tojás
- 200 ml tej
- 380 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
A mázhoz
- 100 g vaj
- 100 ml tej
- 50 g étcsoki
- 2 ek kakaópor
- 2 ek cukor
- 150 g kókuszreszelék
A krémhez
- 100 ml tejszín
- 100 g étcsoki
- 80 g vaj
- 3 ek kókuszreszelék
Kókuszkocka torta
Hozzávalók
A sütihez
- 180 g cukor
- 100 g vaj
- 2 nagy ek méz
- 2 db tojás
- 200 ml tej
- 380 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
A mázhoz
- 100 g vaj
- 100 ml tej
- 50 g étcsoki
- 2 ek kakaópor
- 2 ek cukor
- 150 g kókuszreszelék
A krémhez
- 100 ml tejszín
- 100 g étcsoki
- 80 g vaj
- 3 ek kókuszreszelék
A cukrot kikeverjük a vajjal és a mézzel. Hozzákeverjük a tojásokat és a tejet, majd a sütőporral és sóval elkevert liszttel eldolgozzuk. Négyszögletes formába simítjuk a tésztát és 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. A mázhoz a hozzávalókat (a kókuszreszelék kivételével) összemelegítjük és bevonjuk vele a megsült tésztát, majd megforgatjuk a kókuszreszelékben.
A krémhez a kókuszreszeléket egy száraz forró serpenyőben 1 perc alatt megpirítjuk. A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük az étcsokit, megvárjuk, hogy felolvadjon és a kókuszreszelékkel együtt csomómentesre keverjük. 30 percre hűtőbe rakjuk, majd robotgéppel kihabosítjuk, végül hozzákeverjük a puha vajat. A tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Hűtőben tároljuk.