Hirdetés
Húsvéti menü

Kókusztejes chilis leves

Hozzávalók

4
személyre
+
1 ek vaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db kisebb kaliforniai paprika
1 db kis piros chili
2 tk oregano
só, bors
1 db csirkemell
1.2 l víz (vagy alaplé)
1 db lime
200 ml kókusztej
1 kis csokor koriander
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kókusztejes chilis leves

Szuperfinom leves, amit simán ehetsz nyáron is ebédre vagy vacsira. Picit erős a chilitől, frissítő a lime-tól és laktató a csirkétől, szóval irány a konyha, próbáljátok ki ezt a receptet is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
1 ek vaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db kisebb kaliforniai paprika
1 db kis piros chili
2 tk oregano
só, bors
1 db csirkemell
1.2 l víz (vagy alaplé)
1 db lime
200 ml kókusztej
1 kis csokor koriander
Bevásárlólistához adom

Egy nagyobb lábasban felmelegítjük a vajat és rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Üvegesre sütjük őket. A kaliforniai paprikát kisebb kockákra vágjuk és a vajra dobjuk, majd mehet hozzá az apróra vágott chili is. Pár perc pirítás következik, majd hozzászórjuk az oreganót, sót, borsot, belerakjuk a csirkemellet és felöntjük az alaplével (vagy vízzel). Lefedve kb. 25-30 percig főzzük. Kivesszük a megfőtt csirkemellet és villával kisebb darabokra szabdaljuk. Visszarakjuk a levesbe a csirkét, belereszeljük a lime héját, belefacsarjuk a levét, és felöntjük a kókusztejjel. Elkeverjük és forralunk rajta még egy utolsót. Friss, vágott korianderrel tálaljuk.

Fotó: Szilágyi Nóra

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások