Hozzávalók
- 80 g liszt
- 2 db tojás
- 150 ml tej
- 2 ek porcukor
- 1 marék mazsola
- 20 g vaj
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g)
- 1 ek barna cukor
A legfinomabb császármorzsa: kaiserschmarrn
Hozzávalók
- 80 g liszt
- 2 db tojás
- 150 ml tej
- 2 ek porcukor
- 1 marék mazsola
- 20 g vaj
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g)
- 1 ek barna cukor
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét pedig egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor közepesen kemény a hab, akkor hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot és kemény habbá verjük. A tojássárgájához hozzányomatjuk a vaníliás cukrot, 1 evőkanál porcukrot, majd mehet bele a liszt és a tej fele.
Ezt jól összekeverjük, majd a végén hozzáöntjük a maradék tejet is a masszához. Beletesszük a mazsolát (vagy ízlés szerint adhatunk hozzá mandulát/diót), majd belekeverjük a tojásfehérjét is és lazán összeforgatjuk. Ezután forró serpenyőbe dobjuk a vajat, megvárjuk amíg felolvad és mikor már habzik, akkor mehet bele a tészta. Közepesen lángon néha rázogatva a serpenyőt elkezdjük pirítani, majd ha az alja szép aranybarna lett, akkor (egy vagány mozdulattal) megfordítjuk a tésztát.
Ha mindkét oldala megsült, kitesszük egy tányérra és az eddig használt serpenyőben elkezdjük karamellizálni a barna cukrot. Ha ezzel megvagyunk, visszadobjuk rá a tésztát és két fakanál segítségével nagyobb darabokra tépkedjük. Megszórjuk porcukorral és ízlés szerint lekvárral tálaljuk.