Hirdetés

A legfinomabb spanyol süti: Tarta de Santiago

Hozzávalók

22
cm átmérőjű formához
6 tojás
240 g cukor
1 csipet só
260 g mandulaliszt (vagy finomra darált mandula)
2 csipet fahéj
fél vaníliarúd
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
a tetejére: porcukor
Hirdetés

A legfinomabb spanyol süti: Tarta de Santiago

Spanyolország egyik legnépszerűbb tortája, Szent Jakab keresztjével. Piskótaszerű, de mégis több annál. Puha, mandulás, omlós tészta, enyhe fahéj-és narancsízzel. A spanyolok tudják milyen süti illik a kávézós, vendégvárós délutánokhoz, ugyanis ha egyszer ettetek tarta de Santiago-t, utána nem is fogtok más mandulás tortát kívánni! Rádaásul glutén-és tejmentes is!
Hirdetés

Hozzávalók

22
cm átmérőjű formához
6 tojás
240 g cukor
1 csipet só
260 g mandulaliszt (vagy finomra darált mandula)
2 csipet fahéj
fél vaníliarúd
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
a tetejére: porcukor

Fotó: Erdőháti Áron

A tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük.  A tojássárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk. A cukros tojássárgájához keverjük a vaníliarúd kikapart magjait, a reszelt citrom- és narancshéjat, a fahéjat és óvatos mozdulatokkal 2-3 lépésben hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot és a mandulalisztet. 

Fotó: Erdőháti Áron

A könnyű tésztát beleöntjük egy sütőpapírral bélelt csatos tortaformába és 175 fokon kb. 40 percig sütjük.  Nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni, majd egy kereszt alakú sablont a tortára téve leszórjuk porcukorral.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások