Hirdetés

A legfinomabb spenótos pestós csiga

Hirdetés

A legfinomabb spenótos pestós csiga

Ebbe a csigába belepakoltunk mindent, ami jó: itt van ez az isteni spenótos pesto, az aszalt paradicsom, a parmezán... nem is sorolom tovább. Önmagában is megállja a helyét, de ha egy kicsit továbbgondoljuk, akkor egy isteni, fűszeres paradicsomleves mellé is tökéletesen illik.
Hirdetés

Hozzávalók 15 darabhoz:

A tésztához:

  • 450 g kenyérliszt (BL 80)
  • 7 g szárított élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2 tk olívaolaj
  • 270 ml víz

A töltelékhez:

  • 250 g spenót
  • 2 ek tökmag
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 5-6 olajos aszalt paradicsom
  • 4 ek reszelt parmezán
Fotó: Fördős Peti

A lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, az olívaolajat, és sima felületű tésztát dagasztunk belőle, majd 45-60 percig letakarva kelesztjük. A töltelékhez egy késes aprító segítségével jól lezúzzuk a spenótot, a száraz serpenyőben lepirított tökmagot, az olívaolajat, a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk az egészet. Ha megkelt a tészta, téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük a felületét a spenótos töltelékkel.

Fotó: Fördős Peti

Erre rápakoljuk a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomokat, majd megszórjuk 3 ek parmezánnal. Feltekerjük a tésztát, és kb. 3 centis darabokra vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megszórjuk a maradék parmezánnal, egy kevés tökmaggal, és további 20 percig pihentetjük. 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Fotó: Fördős Peti

 

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?