Hirdetés

A legfinomabb spenótos pestós csiga

Hozzávalók

15
darabhoz

A tésztához

450 g kenyérliszt (BL 80)
7 g szárított élesztő
1 tk cukor
2 tk olívaolaj
270 ml víz

A töltelékhez

250 g spenót
2 ek tökmag
4 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
5 - 6 olajos aszalt paradicsom
4 ek reszelt parmezán
Hirdetés

A legfinomabb spenótos pestós csiga

Ebbe a csigába belepakoltunk mindent, ami jó: itt van ez az isteni spenótos pesto, az aszalt paradicsom, a parmezán... nem is sorolom tovább. Önmagában is megállja a helyét, de ha egy kicsit továbbgondoljuk, akkor egy isteni, fűszeres paradicsomleves mellé is tökéletesen illik.
Hirdetés

Hozzávalók

15
darabhoz

A tésztához

450 g kenyérliszt (BL 80)
7 g szárított élesztő
1 tk cukor
2 tk olívaolaj
270 ml víz

A töltelékhez

250 g spenót
2 ek tökmag
4 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
5 - 6 olajos aszalt paradicsom
4 ek reszelt parmezán

A lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, az olívaolajat, és sima felületű tésztát dagasztunk belőle, majd 45-60 percig letakarva kelesztjük. A töltelékhez egy késes aprító segítségével jól lezúzzuk a spenótot, a száraz serpenyőben lepirított tökmagot, az olívaolajat, a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk az egészet. Ha megkelt a tészta, téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük a felületét a spenótos töltelékkel.

Fotó: Fördős Peti

Erre rápakoljuk a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomokat, majd megszórjuk 3 ek parmezánnal. Feltekerjük a tésztát, és kb. 3 centis darabokra vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megszórjuk a maradék parmezánnal, egy kevés tökmaggal, és további 20 percig pihentetjük. 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Fotó: Fördős Peti
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások