Hirdetés

A leggyorsabb rakott penne csirkével

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
fél grillcsirke
500 g penne
1 kis fej vöröshagyma
1 konzerv hámozott paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 tk bazsalikom
1 tk majoranna
1 tk oregánó
2 ek kapribogyó
2 gömb mozzarella
olívaolaj
bors
Hirdetés

A leggyorsabb rakott penne csirkével

Jól tudjátok, hogy mennyire szeretjük a tésztákat. Most mutatunk egy brutál megúszós ötletet, hogy ha melóból hazafelé csak a grillcsirkéshez tudtatok beugrani, akkor hogy tudtok mégis otthon ebből egy ütős vacsorát összedobni.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
fél grillcsirke
500 g penne
1 kis fej vöröshagyma
1 konzerv hámozott paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 tk bazsalikom
1 tk majoranna
1 tk oregánó
2 ek kapribogyó
2 gömb mozzarella
olívaolaj
bors

Kisebb darabokra szedjük a grillcsirkét, egy forró serpenyőben kevés olajon lepirítjuk az egészet, majd félretesszük pihenni. A paradicsomszószhoz a hagymát felaprítjuk és olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát és a kapribogyót. Amíg pirul, feltesszük a tésztát főni, forró, sós vízben. Ezután jöhet a hagymára a paradicsom, majd a fűszerek: bazsalikom, majoranna, oregánó, só, bors. Jól összeforgatjuk a paradicsomos ragut a csirkével, majd elkezdjük a rétegezést.

Fotó: Tóásó Károly

Egy sütőtálba jön a tészta fele, rá a ragu fele, majd az egyik mozzarella rátépkedve, majd még egyszer ugyanez. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt összesütjük.  Tálalás előtt megszórjuk frissen tört borssal, olívaolajjal, és bazsalikommal!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások