Hozzávalók
- ½ db grillcsirke
- 500 g penne
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk majoranna
- 1 tk oregánó
- 2 ek kapribogyó
- 2 gömb mozzarella
- olívaolaj
- só
- bors
A leggyorsabb rakott penne csirkével
Hozzávalók
- ½ db grillcsirke
- 500 g penne
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk majoranna
- 1 tk oregánó
- 2 ek kapribogyó
- 2 gömb mozzarella
- olívaolaj
- só
- bors
Kisebb darabokra szedjük a grillcsirkét, egy forró serpenyőben kevés olajon lepirítjuk az egészet, majd félretesszük pihenni. A paradicsomszószhoz a hagymát felaprítjuk és olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát és a kapribogyót. Amíg pirul, feltesszük a tésztát főni, forró, sós vízben. Ezután jöhet a hagymára a paradicsom, majd a fűszerek: bazsalikom, majoranna, oregánó, só, bors. Jól összeforgatjuk a paradicsomos ragut a csirkével, majd elkezdjük a rétegezést.
Egy sütőtálba jön a tészta fele, rá a ragu fele, majd az egyik mozzarella rátépkedve, majd még egyszer ugyanez. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt összesütjük. Tálalás előtt megszórjuk frissen tört borssal, olívaolajjal, és bazsalikommal!