Hozzávalók
A burgonyához
- 1 közepes édesburgonya
- só
- bors
- olívaolaj
- cayenne bors
- római kömény
A salátához
- 10 db kínai kel levél
- 1 kis marék bébispenót
- 1 marék pirított dió
- 1 marék pirított tökmag
- 1 marék aszalt vörösáfonya
- 3 - 4 db aszalt paradicsom
Az öntethez
- 2 ek méz
- 3 - 4 ek olívaolaj (vagy az aszalt paradicsom olaja)
- 1 mk Tabasco green sauce 🔥
- só
- bors
A legkirályabb csípős sali édesburgonyával
Hozzávalók
A burgonyához
- 1 közepes édesburgonya
- só
- bors
- olívaolaj
- cayenne bors
- római kömény
A salátához
- 10 db kínai kel levél
- 1 kis marék bébispenót
- 1 marék pirított dió
- 1 marék pirított tökmag
- 1 marék aszalt vörösáfonya
- 3 - 4 db aszalt paradicsom
Az öntethez
- 2 ek méz
- 3 - 4 ek olívaolaj (vagy az aszalt paradicsom olaja)
- 1 mk Tabasco green sauce 🔥
- só
- bors
Az édesburgonyát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk megszórjuk cayenne borssal és római köménnyel. 180 fokos sütőben 1-2 alkalommal átkeverve 20 perc alatt puhára sütjük. Az öntethez minden hozzávalót egy kis üvegbe töltünk, rázárjuk a tetejét és jól összerázzuk.
A kelleveleket apróra vágjuk, az aszalt paradicsomot felcsíkozzuk. A saláta hozzávalóit egy tálba szórjuk a sült édesburgonyával együtt, meglocsoljuk az öntettel és jól átkeverjük.