Hirdetés

A legkirályabb mázas sertésszűz

Hirdetés

A legkirályabb mázas sertésszűz

Szerintetek mi tehet jobbá egy omlós, szaftos sertésszüzet? Hát egy zseniális fűszeres máz!! Íme egy tökéletesre sütött csípős, mázas sertésszűz recept, amit kötelező kipróbálni, ha rajongtok a csípős kajákért! :)
Hirdetés

Hozzávalók:

  • 1 sertésszűz (kb. 350 g)
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • 50 ml hideg víz          
  • 1 tk Tabasco fokhagymás szósz : 🔥  🔥                           
  • 3 gerezd fokhagyma                         
  • 1 tk barna cukor                        
  • 1 tk paradicsompüré                  
  • 1 ek szójaszósz                          
  • 1 tk ketchup                                 
  • ½ tk őrölt római kömény                     
  • só, bors
  • 4 ek olaj
Fotó: Szilágyi Nóri

A hideg vízben elkeverjük a keményítőt, beleteszünk 2 kanál olajat és feltesszük melegíteni, ha felforrt és besűrűsödött, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a ketchupot, a barna cukrot, a szójaszószt, a római köményt, sózzuk és borsozzuk és beletesszük a Tabasco szószt. A hártyától megtisztított sertészüzet sózzuk, borsozzuk, meghempergetjük lisztben, és forró serpenyőben körbesütjük.

Fotó: Szilágyi Nóri

Ecsettel vagy kanállal rákenünk minél többet a fűszeres mázból, aláöntünk fél deciliter vizet és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percig. 10 perc elteltével kivesszük a húst és átkenjük még egyszer a mázzal és úgy sütjük tovább. Tálalás előtt letakarva 5 percig pihentetjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások