Hirdetés

A lúdláb pohárdesszertként is jó!

Hozzávalók

2
személyre

A morzsához:

100 g vaj
75 g liszt
25 g zabpehely
75 g cukor
30 g kakaópor

A krémhez:

100 g étcsokoládé
100 ml forró tejszín
2 db tojás
1 egész lágy krémsajt

A meggyraguhoz:

1 marék lecsepegtetett meggybefőtt
2-3 ek meggylekvár
400 ml meggypálinka
Hirdetés

A lúdláb pohárdesszertként is jó!

Imádjuk a lúdláb szeletet, de sokszor semmi kedvünk nekiállni egy komplexebb tortának. Viszont éppen ezért roppant ügyesen kikísérleteztünk egy ízben ugyanolyan finom, de elkészítésben százszor egyszerűbb receptet, ez pedig nem más, mint a lúdláb pohárdesszert! Az meg csak hab a tortán (haha, ez nem is torta), hogy még ultra szexin is néz ki a végeredmény!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre

A morzsához:

100 g vaj
75 g liszt
25 g zabpehely
75 g cukor
30 g kakaópor

A krémhez:

100 g étcsokoládé
100 ml forró tejszín
2 db tojás
1 egész lágy krémsajt

A meggyraguhoz:

1 marék lecsepegtetett meggybefőtt
2-3 ek meggylekvár
400 ml meggypálinka

Egy késes aprítógépbe dobjuk a morzsa hozzávalóit, lezúzzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk és 200 fokos sütőben megsütjük. Sütés közben egyszer átkeverjük, hogy egyenletesen süljön. Egy tálba törjük az étcsokoládét és ráöntjük a forró tejszínt, majd ha a csoki elkezdett olvadni, jó alaposan elkeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a csokihoz nyomatjuk és simára keverjük egy evőkanál lágy krémsajttal együtt. A fehérjéket  habbá verjük egy csipet sóval, a felét a csokihoz keverjük, a második részletet pedig óvatosan  beleforgatjuk a mousse-ba. Jöhet a meggyragu, amihez összeforraljuk a meggybefőttet a lekvárral és a pálinkával. Már csak a tálalás van hátra: a pohár aljára kanalazunk egy adag meggyragut, erre mehet a csokimousse, majd végül rádobunk egy jó nagy adagot a morzsából is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások