Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 20 g mák
- 2 db tojás
- 3 ek víz
- 1 nagy csipet só
A töltelékhez
- 2 db cékla
- 1 tk balzsamecet
- 1 mk őrölt kömény
- só, bors
- 25 g parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek panko morzsa
- 3 ek mascarpone
A tálaláshoz
- 100 g vaj
- 1 csokor friss petrezselyem
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 20 g mák
- 2 db tojás
- 3 ek víz
- 1 nagy csipet só
A töltelékhez
- 2 db cékla
- 1 tk balzsamecet
- 1 mk őrölt kömény
- só, bors
- 25 g parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek panko morzsa
- 3 ek mascarpone
A tálaláshoz
- 100 g vaj
- 1 csokor friss petrezselyem
A céklákat megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük. Közben a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és legalább fél órára a hűtőbe tesszük, fóliába csomagolva. Ha megsültek a céklák, hagyjuk őket kihűlni, leszedjük a héjukat, és kis kockákra vágjuk. Lezúzzuk a töltelék többi hozzávalójával, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, kb. 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk 2 tésztára (2 x 4-et), egymástól kb. 10 cm-re, majd ráhajtjuk a másik két tésztalapot. Kinyomkodjuk a levegőt és lenyomkodjuk a tésztát. Kb. 7-8 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, villával lenyomkodjuk a széleit, és bő, sós vízben kifőzzük. Miután feljött a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük.
Közben felmelegítjük a vajat, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és a megfőtt, lecsepegtetett tésztát átszedjük bele, összeforgatjuk, és kész.
Ha tetszett a mákos ravioli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!