Hirdetés

Mákos ravioli mascarponés céklával töltve

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
300 g liszt
Hozzávaló kipipálva
20 g mák
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
3 ek víz
Hozzávaló kipipálva
1 nagy csipet só

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
2 db cékla
Hozzávaló kipipálva
1 tk balzsamecet
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
25 g parmezán
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek panko morzsa
Hozzávaló kipipálva
3 ek mascarpone

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
100 g vaj
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mákos ravioli mascarponés céklával töltve

Imádom a tésztákat, és nem is értem, miért nem jutott eddig eszembe mákot tenni bele. Valószínűleg azért, mert a mákot csak most szerettem meg. De ne ijedjetek meg, egyáltalán nem lesz túl erős mákíze!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
300 g liszt
Hozzávaló kipipálva
20 g mák
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
3 ek víz
Hozzávaló kipipálva
1 nagy csipet só

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
2 db cékla
Hozzávaló kipipálva
1 tk balzsamecet
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
25 g parmezán
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek panko morzsa
Hozzávaló kipipálva
3 ek mascarpone

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
100 g vaj
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A céklákat megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük. Közben a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és legalább fél órára a hűtőbe tesszük, fóliába csomagolva. Ha megsültek a céklák, hagyjuk őket kihűlni, leszedjük a héjukat, és kis kockákra vágjuk. Lezúzzuk a töltelék többi hozzávalójával, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, kb. 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk 2 tésztára (2 x 4-et), egymástól kb. 10 cm-re, majd ráhajtjuk a másik két tésztalapot. Kinyomkodjuk a levegőt és lenyomkodjuk a tésztát. Kb. 7-8 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, villával lenyomkodjuk a széleit, és bő, sós vízben kifőzzük. Miután feljött a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük. 

Közben felmelegítjük a vajat, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és a megfőtt, lecsepegtetett tésztát átszedjük bele, összeforgatjuk, és kész.

Mákos ravioli mascarponés céklával töltve
Mákos ravioli mascarponés céklával töltve

Ha tetszett a mákos ravioli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?