Hirdetés

Medvehagymapestós juhtúrós háromszögek

Hirdetés

Medvehagymapestós juhtúrós háromszögek

Ti tudtátok, hogy a medvehagyma és a juhtúró mennyire finom együtt? Ha nem, akkor muszáj megcsinálnotok ezeket a háromszögeket, különben nem fogjátok elhinni. Multifunkcionális kaja ez, kiránduláshoz, suliba, munkahelyre, reggel, délben, este, ebéd előtt vagy után, bármikor telitalálat, és nagyon egyszerű összedobni!
Hirdetés

Hozzávalók kb. 10 darabhoz

A tésztához

  • 300 g liszt
  • 175 g hideg vaj
  • 1 tojás
  • 200 g tejföl
  • 10 g só

A töltelékhez

  • 250 g juhtúró
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2-3 dió
  • só, bors
  • kb. 4 ek olívaolaj
  • tojás a kenéshez
  • szezámmag a szóráshoz
Fotó: Fördős Peti

A hideg vajat felkockázzuk és elmorzsoljuk a lisztben. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, és összegyúrjuk. A kész tésztát becsomagoljuk és kb. fél órán át a hűtőben pihentetjük, addig összeállítjuk a tölteléket. A diót lepirítjuk egy száraz serpenyőben, és a medvehagyma, az olívaolaj, a só és a bors társaságában egy késes aprítóban krémes állagúra daráljuk. Az így elkészült medvehagymapestót összekeverjük a juhtúróval. A tésztát 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk és 10 négyzetet vágunk belőle. A tésztanégyzeteket megtöltjük, a széleit kevés vízzel megnedvesítjük, és átlósan lezárjuk, hogy háromszögeket kapjunk. Lekenjük tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és 190 fokos sütőben, 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások