A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A húsgolyókhoz:
- 500 g darált sertéshús
- 2 db tojás
- 2+1 ek olaj
- só, bors
- 2 tk pirospaprika
- 8 ek panko morzsa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor medvehagyma
A cheddar sajtos mártáshoz:
- 50 g vaj
- 30 g liszt
- 500 ml tej
- 200 ml tejszín
- 200 g cheddar sajt
- ½ db szerecsendió
- só, bors
Medvehagymás húsgolyók cheddar sajtszószban
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A húsgolyókhoz:
- 500 g darált sertéshús
- 2 db tojás
- 2+1 ek olaj
- só, bors
- 2 tk pirospaprika
- 8 ek panko morzsa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor medvehagyma
A cheddar sajtos mártáshoz:
- 50 g vaj
- 30 g liszt
- 500 ml tej
- 200 ml tejszín
- 200 g cheddar sajt
- ½ db szerecsendió
- só, bors
A húsgolyóhoz az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük, a durvára vágott zöldfűszerekkel együtt jól összegyúrjuk, legalább 1 órán át állni hagyjuk, majd dió nagyságú golyókat formázunk a masszából. Egy kiolajozott tepsire rakjuk őket és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A vajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, hozzáöntjük a felforralt tejet és simára keverjük. Mehet bele a tejszín és a reszelt sajt. Fűszerezzük, forralunk rajt még egyet, majd beledobáljuk a megsült gombócokat, forralunk rajta egy utolsót és tálaljuk.