Hirdetés

OMG: így készül a mekis halas burger

Hirdetés

OMG: így készül a mekis halas burger

Hirdetés

Majdnem olyan hamar elkészül az otthoni, mekis halas burger, mintha a sorban állnátok érte a gyorsétteremben. Egy finom tőkehal filéből, és egy uborkás tartármártásból áll az egész. Mi vállon veregettük magunkat, mert ez egy 10/10-es kísérlet lett. Csekkoljátok le Ti is!

Mekis halas burger

fish_burger.jpg

Hozzávalók ( 4 burgerhez )

  • 40 dkg tőkehal filé
  • 4 szelet lapka sajt
  • 4 db hamburger buci
  • 80 g majonéz
  • 1 fél vöröshagyma
  • 2-3 átlagos méretű csemegeuborka
  • 1 ek. uborkalé
  • 1 késhegynyi angol mustár
  • só, bors
  • a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítjük a tartármártást: a majonézhez hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és csemegeuborkát. Mustárral, kevés uborkalével, sóval és borssal ízesítjük.

A tőkehalat a buci méretéhez igazítjuk, négyzet alakúra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egyszerűen panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. 170 fokos olajban aranybarnára sütjük.

Végül pedig összeállítjuk a burgert: a buci aljára kerül egy szelet lapka sajt, majd jöhet a rántott tőkehal filé és a tartármártás.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások