Hozzávalók
- 40 dkg tőkehal filé
- 4 szelet lapka sajt
- 4 db hamburger buci
- 80 g majonéz
- ½ fej vöröshagyma
- 2 - 3 db átlagos méretű csemegeuborka
- 1 ek uborkalé
- 1 késhegynyi angol mustár
- só, bors
a panírozáshoz
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
OMG: így készül a mekis halas burger
Hozzávalók
- 40 dkg tőkehal filé
- 4 szelet lapka sajt
- 4 db hamburger buci
- 80 g majonéz
- ½ fej vöröshagyma
- 2 - 3 db átlagos méretű csemegeuborka
- 1 ek uborkalé
- 1 késhegynyi angol mustár
- só, bors
a panírozáshoz
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítjük a tartármártást: a majonézhez hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és csemegeuborkát. Mustárral, kevés uborkalével, sóval és borssal ízesítjük.
A tőkehalat a buci méretéhez igazítjuk, négyzet alakúra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egyszerűen panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. 170 fokos olajban aranybarnára sütjük.
Végül pedig összeállítjuk a burgert: a buci aljára kerül egy szelet lapka sajt, majd jöhet a rántott tőkehal filé és a tartármártás.