Hirdetés

Mentás cukkinikrémleves zöldborsóval és baconchipssel

Hirdetés

Mentás cukkinikrémleves zöldborsóval és baconchipssel

Hirdetés

Nyáron, nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy nem kívánjuk a nehéz ételeket, inkább pár frissítő leves vagy saláta az ami elsődlegesen az asztalra kerül. Na ez a leves tökéletesen illik ebbe a felvázolt képbe! Könnyű, egészséges, frissítő és őőőőrülten finom!

Hozzávalók (4 személyre)

A leveshez:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb cukkini
  • 2 marék zöldborsó
  • 600 ml víz (vagy zöldségalaplé)
  • bors
  • 1 csokor menta
  • 1 ek tejszín a tetejére

A baconos parmezánchipshez:

  • 3 szelet bacon
  • 100 g reszelt parmezán
  • 50 g reszelt cheddar

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon lepirítjuk, pár perc után  pedig hozzádobjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. A cukkinit kisebb kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Pár percig pirítjuk, majd mehet hozzá a zöldborsó és a víz (vagy alaplé). Sózzuk, borsozzuk és lefedve, közepes lángon, kb. 10 percig  főzzük a levest.

Közben a bacont nagyon apróra daraboljuk és egy serpenyőben kissé lepirítjuk. Ezután összekeverjük a parmezánnal, cheddarral és sütőpapíros lemezre kis halmokat rakunk belőlük. Picit megformázzuk őket és 190 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk. Ennyi idő alatt megolvad a sajt és összetartja majd a chipseinket. Közben az elkészült levesbe rakjuk a mentát, hagyjuk, hogy újra felforrjon, majd botmixerrel krémesítjük. Tálkákban tálaljuk kevés tejszínnel és parmezánchips-szel a tetején.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások