Hozzávalók
- 1 marék felkockázott kolbász
- 1 ek étolaj
- 1 - 1 db piros-sárga-zöld kaliforniai paprika vegyesen
- 1 db paradicsom
- 1 db lilahagyma (kicsi)
- ½ db chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv kukorica
- 250 g rigatoni vagy más szimpi tészta
- 4 dl forró víz
- 2 ek krémsajt
- 2 dl passata
- 1 mk cayenne bors
- ½ mk római kömény
- 1 mk füstölt paprika
- frissen őrölt bors
- 1 tk só
A tálaláshoz
- 1 kis csokor koriander
- 100 g cheddar sajt
Mexikói egylábasos tészta
Hozzávalók
- 1 marék felkockázott kolbász
- 1 ek étolaj
- 1 - 1 db piros-sárga-zöld kaliforniai paprika vegyesen
- 1 db paradicsom
- 1 db lilahagyma (kicsi)
- ½ db chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv kukorica
- 250 g rigatoni vagy más szimpi tészta
- 4 dl forró víz
- 2 ek krémsajt
- 2 dl passata
- 1 mk cayenne bors
- ½ mk római kömény
- 1 mk füstölt paprika
- frissen őrölt bors
- 1 tk só
A tálaláshoz
- 1 kis csokor koriander
- 100 g cheddar sajt
A kolbászt kisebb kockákra vágjuk és az olajon a zsírjára pirítjuk. A kaliforniai paprikákat, a hagymát, a paradicsomot kockákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, a chilit pedig vékony karikákra vágjuk. A zöldségeket a visszamaradt zsíron átforgatjuk és kissé megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a babot, a kukoricát, a tésztát, a krémsajtot és a passatát. Cayenne borssal, római köménnyel, füstölt paprikával, borssal és sóval ízesítjük. Ráöntjük a forró vizet és alaposan összekeverjük. Fedő alatt, közepes lángon, a tészta dobozán látható főzési idő szerint, készre főzzük. Végül aprított korianderrel és reszelt cheddar sajttal tálaljuk.
Ha tetszett az egylábasos tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!