Hirdetés
Bespájzolva

Mexikói egylábasos tészta

Hozzávalók

2
főre
+
1 marék felkockázott kolbász
1 ek étolaj
1 - 1 db piros-sárga-zöld kaliforniai paprika vegyesen
1 db paradicsom
1 db lilahagyma (kicsi)
½ db chili
2 gerezd fokhagyma
1 konzerv vörösbab
1 konzerv kukorica
250 g rigatoni vagy más szimpi tészta
4 dl forró víz
2 ek krémsajt
2 dl passata
1 mk cayenne bors
½ mk római kömény
1 mk füstölt paprika
frissen őrölt bors
1 tk só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mexikói egylábasos tészta

Ha olyan lusták vagytok kajakészítés szempontjából, mint néha a Jani, akkor ezt a kaját nektek találták ki. A lényege, hogy mindent egy lábasba kell dobálni és kész is van. Ha hulla fáradtan hazaestek a munkából, akkor ez a tökéletes menü!
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 marék felkockázott kolbász
1 ek étolaj
1 - 1 db piros-sárga-zöld kaliforniai paprika vegyesen
1 db paradicsom
1 db lilahagyma (kicsi)
½ db chili
2 gerezd fokhagyma
1 konzerv vörösbab
1 konzerv kukorica
250 g rigatoni vagy más szimpi tészta
4 dl forró víz
2 ek krémsajt
2 dl passata
1 mk cayenne bors
½ mk római kömény
1 mk füstölt paprika
frissen őrölt bors
1 tk só
Bevásárlólistához adom

A kolbászt kisebb kockákra vágjuk és az olajon a zsírjára pirítjuk. A kaliforniai paprikákat, a hagymát, a paradicsomot kockákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, a chilit pedig vékony karikákra vágjuk. A zöldségeket a visszamaradt zsíron átforgatjuk és kissé megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a babot, a kukoricát, a tésztát, a krémsajtot és a passatát. Cayenne borssal, római köménnyel, füstölt paprikával, borssal és sóval ízesítjük. Ráöntjük a forró vizet és alaposan összekeverjük. Fedő alatt, közepes lángon, a tészta dobozán látható főzési idő szerint, készre főzzük. Végül aprított korianderrel és reszelt cheddar sajttal tálaljuk.

Ha tetszett az egylábasos tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások