Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
- 60 g vaj
- 100 g cukor
- 5 ek tej
- 3 db tojássárgája
- 1 mk fahéj
- 1 mk gyömbér
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk szerecsendió
- 1 ek vaníliás cukor
- 200 g búzaliszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
A kenéshez
- 1 üveg narancslekvár (kb. 100 g)
A habcsókréteghez
- 3 db tojásfehérje
- 200 g cukor
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
- 60 g vaj
- 100 g cukor
- 5 ek tej
- 3 db tojássárgája
- 1 mk fahéj
- 1 mk gyömbér
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk szerecsendió
- 1 ek vaníliás cukor
- 200 g búzaliszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
A kenéshez
- 1 üveg narancslekvár (kb. 100 g)
A habcsókréteghez
- 3 db tojásfehérje
- 200 g cukor
A tésztához a vajat és a cukrot elkeverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló. Sütőpapírral bélelt kb. 20×30 cm méretű tepsibe nyomkodjuk egyenletesen a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk kb.15 percre. Mikor elősült a tészta, megkenjük jó vastagon narancslekvárral.
150 fokra mérsékeljük a sütő hőmérsékletét. A habhoz a tojásfehérjét és a cukrot egy tálba mérjük, vízgőz fölött összemelegítjük (ne forraljuk, mert kicsapódik/megfő a tojás), majd robotgéppel, magas fokozaton masszív habcsók állagúra keverjük. Rákenjük a narancslekváros tészta tetejére a habot és a 150 fokos sütőbe visszatoljuk a sütit kb. 10-12 percre.