Hozzávalók
A kekszréteghez:
- 200 g zabkeksz
- 50 g olvasztott vaj
A krémhez:
- 180 g mogyoróvaj
- 3 ek porcukor
- 500 g mascarpone
A csokikrémhez:
- 90 g étcsokoládé
- 100 ml forró tejszín
Mogyoróvajas sajttorta pohárban
Hozzávalók
A kekszréteghez:
- 200 g zabkeksz
- 50 g olvasztott vaj
A krémhez:
- 180 g mogyoróvaj
- 3 ek porcukor
- 500 g mascarpone
A csokikrémhez:
- 90 g étcsokoládé
- 100 ml forró tejszín
A zabkekszet egy késes aprítóban lezúzzuk (egy keveset félreteszünk a díszítéshez) és hozzákeverjük az olvasztott vajat. A mogyoróvajat a porcukorral és a mascarponéval kikeverjük. A csokikrémhez feforraljuk a tejszínt és leöntjük vele az apróra tört étcsokit. A kekszalapot a poharak aljába szórjuk és kicsit lenyomkodjuk.
Leöntjük a csokiöntettel (kb. 2 ek kivételével). A krémet egy csillagcsöves nyomózsákkal a poharakba nyomjuk és meglocsoljuk a tetejét a maradék csokiöntettel és megszórjuk a kekszmorzsával.