Hirdetés

Nagy klasszikus: lecsós sertésszelet

Hirdetés

Nagy klasszikus: lecsós sertésszelet

30 évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt egy kisvendéglő étlapja lecsós sertésszelet nélkül. Mára sajnos ez a trend erősen megváltozott és ez a kaja a kisvendéglőkkel együtt ki lett dobva az ablakon, mi viszont utána ugrottunk és most visszahoztuk nektek!
Hirdetés

Hozzávalók (4 személyre)

  • 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darabka füstölt szalonna
  • 2 ek olaj
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 4 paradicsom
  • 4 paprika
  • bors
Fotó: Szilágyi Nóra

A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A kockára vágott szalonnát két evőkanál olajon ropogósra sütjük, és a szalonna zsírján az előkészített karajok mindkét oldalát megpirítjuk. Kiszedjük és félretesszük a szeleteket. Ugyanebbe a lábasba mehet bele a szeletelt vöröshagyma és fokhagyma . Rövid párolás után következik a szeletelt paprika, majd a fűszerpaprika, pár perc után hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot is. Sózzuk borsozzuk, ha a lecsó félig elkészült, tegyük vissza az elősütött karaj szeleteket, és azzal együtt pároljuk készre.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?