Hozzávalók
- 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kisebb füstölt szalonna
- 2 ek olaj
- 1 ek fűszerpaprika
- 4 db paradicsom
- 4 db paprika
- só
- bors
Nagy klasszikus: lecsós sertésszelet
Hozzávalók
- 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kisebb füstölt szalonna
- 2 ek olaj
- 1 ek fűszerpaprika
- 4 db paradicsom
- 4 db paprika
- só
- bors
A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A kockára vágott szalonnát két evőkanál olajon ropogósra sütjük, és a szalonna zsírján az előkészített karajok mindkét oldalát megpirítjuk. Kiszedjük és félretesszük a szeleteket. Ugyanebbe a lábasba mehet bele a szeletelt vöröshagyma és fokhagyma . Rövid párolás után következik a szeletelt paprika, majd a fűszerpaprika, pár perc után hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot is. Sózzuk borsozzuk, ha a lecsó félig elkészült, tegyük vissza az elősütött karaj szeleteket, és azzal együtt pároljuk készre.