Hirdetés
Hirdetés

Nagyon retró fasírtos szendvics

Jancsa Jani már kiskorában is a brutális szendvicsek csodálója volt, tehát nem volt kérdés, hogy ha felnő, Burgerpápa lesz. Azért szerencsére nem felejtette el, hogy a régi időkben is milyen zseniális kaják léteztek, szóval megalkotta ezt a retró fasírtos szendvicset, persze csalamádéval, ahogy azt kell!
Hirdetés

Hozzávalók (4 személyre)

A fasírthoz:

  • 250 g darált sertéshús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 száraz zsömle vagy 1 szelet száraz kenyér héj nélkül
  • só, bors
  • 2 tk pirospaprika
  • 150 g zsemlemorzsa
  • olaj sütéshez

Az összeállításhoz:

  • 4 császárzsömle
  • 150 g csalamádé
  • 60 g Erős Zoli csípős szósz
  • 60 g majonéz
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 szelet ömlesztett lapkasajt

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Eközben a száraz kenyeret/zsömlét beáztatjuk egy kis vízbe és 5 perc múlva kifacsarjuk.
A darált húshoz adjuk a lepirított hagymát és a kinyomkodott kenyeret, majd beleütjük a tojást. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és összegyúrjuk. Nagyjából stabil állagot kell, hogy kapjunk, ha túl folyós, egy kevés zsemlemorzsával tudunk rajta fixálni.

A masszát kipogácsázzuk, inkább lapos, nem túl nagy fasírtokat formázunk belőle. Meghengergetjük zsemlemorzsában és 160 fokos, nem túl forró olajban, szép lassan kisütjük őket (vigyázzunk ne legyen túl forró, mert akkor a belseje nem tud átsülni). A császárzsemléket félbevágjuk, egyik oldalukat megkenjük majonézzel, a másikat pedig a csípős szósszal. Alulra kerül egy nagy adag csalamádé, erre a fasírt, rá egy szelet lapkasajt, valamint pár karika lilahagyma.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?