Hirdetés

Narancsos édes kuszkusz

Hirdetés

Narancsos édes kuszkusz

Hirdetés

Bizony a kuszkusz, nem csak köretnek szuper, hanem remek édesség is készülhet belőle. Zé meg is mutatja hogyan!

Narancsos édes kuszkusz

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 marék mandula
  • 1 marék dió
  • 1 marék kandírozott narancshéj
  • ½ marék aszalt áfonya
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csillagánizs
  • 2 ek. vaj
  • 2 dl narancslé
  • 1/2 bögre kuszkusz
  • ½ gránátalma
  • díszítéshez: mentalevél

kuszkusz.JPG

A durvára aprított magvakat egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott, kandírozott narancshéjat, az aszalt áfonyát, a vaníliás cukrot, a citromhéját és levét, a fahéjat, a csillagánizst és 1 evőkanál vajat. Ha a vaj elolvadt, akkor felöntjük a narancslével és hozzáadjuk a kuszkuszt. Ha felszívta a narancslevet, akkor még egy evőkanál vajat hozzáadunk, valamint a gránátalma magjait. Végül mentával díszítjük.

kuszkusz1.JPG

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások