Hirdetés
Green Kitchen

Hozzávalók

4
főre
+
250 ml víz
100 g vaj
1 csipet só
150 g liszt
2 db tojás
olaj a sütéshez
60 g NUTELLA®
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

NUTELLA®-val töltött churros

Sokan nem tudják, de a töltött churros igazán Dél-Amerikában terjedt el, ráadásul ez az én kedvenc változatom is. Most éppen NUTELLA®-val töltve készítettem el nektek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
15
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
250 ml víz
100 g vaj
1 csipet só
150 g liszt
2 db tojás
olaj a sütéshez
60 g NUTELLA®
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A vizet és a vajat egy csipet sóval egy lábasba tesszük, felforraljuk, majd beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetve 4-5 percig pirítjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. Melós a dolog, de meg kell csinálni. Ezután a tésztát kiborítjuk egy vágódeszkára, és kicsit szétterítjük, hogy hamar kihűljön. 

A tésztát visszatesszük az edénybe, és először az egyik tojást dolgozzuk bele, majd a másikat is. A kész tésztát egy csillagcsöves habzsákba töltjük, majd 170 fokra melegített olajba 8-10 cm hosszú rudakat nyomunk belőle úgy, hogy a végét ollóval vágjuk el. Pár perc alatt aranybarnára sütjük (egyszerre mindig csak 4-5 darabot, nehogy összetapadjanak), majd törlőpapírra szedjük őket. 

A NUTELLA®-t belekanalazzuk egy másik habzsákba, aminek a végét éppen csak milliméteresre vágjuk. A még meleg churrosokat egy hurkapálcával csak az egyik oldalukon kilyukasztjuk, majd a mélyedést a hurkapálcát mozgatva kicsit kitágítjuk, és beletöltjük a NUTELLA®-t a habzsákból.

NUTELLA®-val töltött churros
NUTELLA®-val töltött churros

Ha tetszett NUTELLA®-val töltött churros receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások